441116
441116
441116
441116
441116

Miletić: Mostovci su bili najglasniji protiv Istre kao samostalne regije

Čelnik IDS-a Boris Miletić poručuje da će o načinu izlaska IDS-a na prijevremene parlamentarne izbore odlučiti tijela stranke.

 
 
 
 
Boris Miletić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)
Boris Miletić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora, Boris Miletić u srijedu je poručio da će o načinu izlaska IDS-a na prijevremene parlamentarne izbore odlučiti tijela stranke u najkraćem roku, naglasivši kako nitko nema bianco-podršku IDS-a.

Stavovi IDS-a nisu se promijenili. Niti jedna stranka ne može polagati pravo na IDS-ovu bianco podršku. Ona će, kao i prije sedam mjeseci, ovisiti o spremnosti potencijalnih partnera da istinski uđu u proces decentralizacije i da garantiraju provođenje strateških projekata u Istri, naveo je u priopćenju Miletić.

Dodao je da "suradnja s desnim strankama, koje su u proteklih nekoliko mjeseci uspjele radikalno srozati razinu ljudskih prava i građanskih sloboda u zemlji, ne dolazi u obzir."

Prema riječima predsjednika IDS-a, protekla je Vlada "u kratkom i žalosnom mandatu, uspjela povući poteze koji bi, da se njihov destruktivni projekt nastavio, dodatno centralizirali zemlju".

U tome su, kaže Miletić, "najglasniji bili članovi Mosta koji su otvoreno zagovarali ukidanje Istre kao samostalne regije".

Najavljuje da će IDS i dalje biti čvrsta brana takvim idejama koje, kako tvrdi, "vrlo podlo i zlonamjerno udaraju na gospodarski i kulturni identitet Istre".

Miletić kaže kako je IDS u ovom kratkom razdoblju pokazao da je prava snaga Istre u Zagrebu, a, dodaje, "konačni poraz politike koja je zagovarala izgradnju Plomina C na ugljen samo je jedan u nizu primjera koji pokazuju IDS-ovu odlučnost u borbi za prava građana Istre".

"Naša platforma na novim izborima stoga je sasvim jasna – razvoj Istre i pravo Istrijana na bolji život apsolutni su prioriteti od kojih nikad nećemo odustati", naveo je predsjednik IDS-a Boris Miletić. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se