Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerkin sukob s predsjednikom

Milanović: Znam da je kampanja, ali u tu vrstu konflikta se nećemo dati uvući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prozivke premijerke Jadranke Kosor, upućene predsjedniku Ivi Josipoviću, odgovorio je Zoran Milanović.

'Znam da je kampanja i da se mora o svemu razgovarati, ali u tu vrstu konflikta na kojoj predsjednica HDZ-a konstantno inzistira mi se nećemo dati uvući. Ona neka radi po svom', rekao je kratko Milanović.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović - 3 "politički piroman" Ivana Petrović žestoko odgovorila Zoranu Milanoviću: "U demokraciji on nije Jupiter" Vladimir Šeks Vjeruje u odluku Ustavnog suda Šeks opleo po Milanoviću i najavio moguće scenarije: "Ustavni sud na prijedlog Vlade može dužnost povjeriti predsjedniku Sabora"

Osijek: SDP i HNS o premijerkinu posjetu

Saborska zastupnica i predsjednica osječkoga SDP-a Biljana Borzan izjavila je u Osijeku kako je današnji dolazak premijerke Jadranke Kosor na otvorenje radova na proširenju osječke južne obilaznice svojevrsno podcjenjivanje građana, jer je isti taj projekt najavljen još prije četiri godine.

Na konferenciji za novinare, koju je održala s predsjednikom Središnjeg odbora HNS-a i osječkim dogradonačelnikom Ivanom Vrdoljakom, Borzan je kazala kako su ovaj projekt, još 2007. godine, najavili tadašnji premijer Ivo Sanader te HDZ-ovi čelnici Vladimir Šeks i Jadranka Kosor.

Ocijenila je kako je Jadranka Kosor tada bila u sporednoj ulozi, a sada u glavnoj te da današnji događaj potvrđuje poznatu izreku 'Kud Ivo tud i ja'.

Borzan smatra kako postavljanje kamena temeljaca, za isti projekt, po nekoliko puta, a bez stvarne namjere dovršenja znači podcjenjivanje građana pa građane pozvala 'da ne nasjedaju na praznu retoriku i akcije, koje nemaju nikakav cilj'.

Vrdoljak je napomenuo kako je početak radova na proširenju ove obilaznice bio najavljivan i za ljeto prošle godine te da sadašnja Vlada zna samo postavljati kamene temeljce.

Ocijenio je kako sadašnjoj Vladi trebalo četiri godine za projektiranje jedne ceste, a da je bivša koalicijska Vlada, za tri godine, izgradila auto-cestu A1, u duljini od 300 kilometara. (D.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene