Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentar istraživanja Nove TV

Milanović o pesimizmu građana: Stalno će nas ocjenjivati, ne uvijek sjajno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović komentirao je istraživanje objavljeno u jučerašnjem Dnevniku Nove TV.

Upitan za komentar istraživanja javnog mišljenja prema kojem više od polovica hrvatskih građana sumnja da će potezi vlade izvući zemlju iz krize, Milanović je rekao: 'Mi vjerujemo da hoće. Politika je stalna borba za naklonost u kojoj se naravno morate držati nekih kriterija i standarda jer ako ih izgubite onda ste potonuli. Mi radimo svoj posao i vjerujemo da ga radimo dobro, a građani će nas stalno vrednovati i to neće uvijek biti sjajno'.

Milanović je odbio komentirati spekulacije o smjeni ministra Zlatka Komadine, zbog zdravstvenih razloga. 'Ministar Komadina je bio na pretragama, nije mu bilo dobro i očito je imao zdravstvenih problema, sada je na oporavku i to sada komentirati bilo bi najblaže rečeno neukusno', rekao je Milanović, dodajući da je Komadina sada dobro i da nije teže bolestan.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik u Koprivnici Milanović opleo po Plenkoviću: "On je manijak, kum kriminala u Hrvatskoj" Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima"

Hrvatska će se u velikom sustavu kakav je Europska unija morati specijalizirati, odrediti prioritete i na njih se usredotočiti kako bi izvukla najveće moguće koristi iz članstva, izjavio je u petak u Bruxellesu hrvatski premijer Zoran Milanović nakon završetka summita EU-a.

'Hrvatska će se u Europskoj uniji kao svaka mala država morati specijalizirati, moramo odrediti što nam je važno i imati prioritete kako se ne bi rasipali i trošili energiju i novac na stvari koje su nam manje bitne', rekao je Zoran Milanović, koji je na summitu čelnika EU-a sudjelovao kao aktivni promatrač.

Istaknuo je da je 'pitanje svih pitanja' na što usmjeriti pozornost kod povlačenja sredstava iz europskih fondova i u što i kako ulagati. 'Posao ćemo raditi dobro i on će davati rezultate samo ako jasno odredimo prioritete, ako budemo efikasni i fokusirani, ako se ne raspršimo na previše stvari jer nemamo ni novaca ni ljudi, nema nas 50 milijuna. Trebamo vidjeti što su nam prioriteti u smislu povlačenja sredstava i ulaganja u prave stvari i na to se usredotočiti. Europskim novcem trebamo financirati nešto što će biti zamašnjak, multiplikator u razvoju Hrvatske, recimo željeznice, i onda malo više novca povući s te strane, a ne se raspršiti', rekao je hrvatski premijer.

Na pitanje hoće li Hrvatska kada uđe u EU 1. srpnja 2013. pristupiti fiskalnom paktu, koji je u petak potpisan na summitu, Milanović je rekao da to treba dobro proučiti i da se za sada ne može na to obvezivati.

'Mogu reći da razgovaramo i analiziramo sve te stvari i onda ćemo vidjeti. Ne mogu zemlju obvezivati na neke stvari prije nego ih detaljno proučimo, to je minimum odgovornosti. Većina stvari ide u tom pravcu, ali konačni 'da' ne mogu sada reći', odgovorio je Milanović. Čelnici 25 zemalja članica Europske unije potpisali su u petak u Bruxellesu ugovor o stabilnosti, koordinaciji i upravljanju u ekonomskoj i monetarnoj uniji, kojim se praktički zabranjuje proračunski deficit. (T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene