Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše vijesti

Bankari potvrdili: Gospodarstvo pada za 1,5 posto. Milanović: Trudimo se!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bankari su potvrdili loše vijesti za domaće gospodarstvo.

Analitičari 6 najvećih domaćih banaka predviđaju pad BDP-a u 2012. za 1,5 posto. U odnosu na prošlu godinu predviđaju 1 posto manju potrošnju, 3,1 posto manje investicije i pad izvoza za 1,3 posto. Slične prognoze imaju i svjetske bonitetne agencije.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima"

>> Linić: Imamo loše rezultate, očito i nama treba vremena

O lošim gospodarskim rezultatima i prognozama pitali smo i premijera Milanovića tijekom njegova boravka u BiH. Premijer je priznao kako je stanje teško. Treba, kaže, pomoći privatnom sektoru i izaći iz atmosfere straha.

Na pitanje o gospodarskom rastu Milanović je rekao da je teško i da se Vlada trudi te je istaknuo kako treba pomoći privatnom sektoru, ali dodao kako moramo izaći iz atmosfere straha.

Milanović je komentirao i pregovore Vlade sa sindikatima te je istaknuo kako i oni trebaju biti realniji u svojim zahtjevima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene