Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milanović: Sljedećih će dana SDP biti obziran prema Sanaderu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je da će on i SDP u sljedećim danima biti obzirni prema Ivi Sanaderu te da su Sanaderu poslali telegram sućuti u povodu smrti njegova oca.

Smrt uvijek izaziva iskrenu sućut, rekao je Milanović odgovarajući na pitanja novinara tijekom susreta s građanima u Krapini i dodao da je 'tužno kad se tenzije moraju smirivati ovakvim događajima'. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SDP izgubio člana Milanović: Nemam iluzije da neće biti mjesta za kritiku Slika nije dostupna Video: Ivo Sanader prije četiri godine kao Zoran Milanović danas

Osvrnuo se i na skup hrvatskih ekonomista u Opatiji i izjave
predsjednika Mesića i premijera Sanadera.

'Uz dužno poštovanje prema predsjedniku Mesiću, on ipak nije kandidat u ovim izborima i nema svoj program za izbore, pa bih radije govorio o programu SDP-a', kazao je.

'Logično je da premijer Sanader brani navodne rezultate svoje Vlade, no činjenice govore drukčije. Ova zemlja nije na rubu propasti, niti je to itko rekao, ali da su određeni trendovi negativni i da se određenim procesima ne upravlja, već se dopušta da stvari idu svojim tokom, to je činjenica. Obično kažu da je put do pakla popločen najboljim namjerama. A Hrvatska se sve više zadužuje i ono što se proizvodi neće biti dovoljno da se pokriju dugovi', rekao je. 

>> Maček: HDZ kampanju nastavlja po planu

>> Ivo Sanader do utorka napušta izbornu utrku zbog očeve smrti


Dotaknuo se i pitanja o odnosu crkve i politike .

'Za razliku od predsjednika Mesića, biskupi nisu demokratski izabrani i ne mogu govoriti u ime vjernika od kojih će njih stotine tisuća glasati i za SDP. Pitanje je jesu li neke stvari u ugovoru sa Svetom Stolicom trebale biti drukčije riješene. Naime, nije se smjelo dogoditi da vojnog ordinarija Jezerinca, koji je govorio o sotonizmu u SDP-u, plaća hrvatska sirotinja, da prima plaću generala, a da nama uopće ništa ne odgovara, već samo Svetoj Stolici. Toga nema ni u jednoj državi u Europi', kazao je Milanović.
Komentirajući uključivanje sportaša u predizbornu kampanju, rekao je da nije sigurna da 'mnogi sportaši zadnjih godina jako dobro razumiju hrvatsko društvo, jer nisu dio njega'.

'Neki od njih novac čuvaju u Monte Carlu, voze super skupe aute Zagrebom i Splitom s registracijom tog monegaškog grada, a poreze ne plaćaju nigdje. Ako smatraju da je to u redu, samo nek se angažiraju', izjavio je Milanović. 

Grubom manipulacijom nazvao je poruke s HDZ-ovih plakata da se SDP zalaže za legalizaciju droga, ponovivši kako se SDP zalaže za dekriminalizaciju lakih droga, što je, istaknuo je, velika razlika'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene