Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podržat će ga

Milanović: Šipuš je i moj prijedlog za novog ministra kulture

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Zoran Milanović u petak je izjavio kako nema primjedbi na dosadašnji rad zamjenika ministra kulture Berislava Šipuša i da će Šipuša za novog ministra kulture predložiti Hrvatska narodna stranka (HNS), ali i on kao premijer.

"To će biti koalicijski prijedlog HNS-a, međutim to je i moj prijedlog kao predsjednika Vlade a ne kao predsjednika SDP-a i te dvije stvari treba razlikovati", rekao je Milanović u Trogiru na gradilištu mosta kopno - otok Čiovo odgovarajući na novinarski upit zašto se oklijeva s imenovanjem ministra kulture i je li razlog navodno ista greška kao ona zbog koje je ministrica Andrea Zlatar Violić morala podnijeti ostavku.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković stigao na Pantovčak po mandat za sastavljanje vlade - 2 jedan likuje, drugi se kiselo osmjehuje FOTO Pogledajte kako je izgledao susret Milanovića i Plenkovića Andrej Plenković Iz minute u minutu Vesna Vučemilović izbačena iz stranke; Plenković otkrio koga će zadržati u Vladi

"Prema onome što ja znam, a tu se moram uzdati u nalaze Državne revizije, to je bilo sve kako treba biti, a ja više od toga ne mogu znati. Gospodin Šipuš je prema onome što mi je rečeno radio sve ne samo po zakonu, nego onako kako se jedino može. Ono što je radila gospođa Zlatar baš i nije bilo uobičajeno, zato je odstupila. Ne mogu reći da je bilo kriminalno, jer nije, ali to se tako ne radi i neće se raditi", rekao je Milanović.

Milanović o interpelacijama: Bliže se izbori, a neki žele ispasti najveći ekolozi na svijetu

Zlatar Violić je 25. ožujka podnijela ostavku navodeći da prihvaća odgovornost za nepravilnosti u računovodstvenom poslovanju, nakon čega je Šipuš bio v. d. ministra.

Milanović je rekao da je Šipuš na dužnost zamjenika ministra kulture prije tri i pol godine imenovan također na njegov prijedlog jer predsjednik Vlade predlaže i zamjenike ministara. Kazao je kako do sada nije imao nikakvih prigovora na Šipušev rad u pogledu njegove kompetentnosti jer je Šipuš, rekao je, jedan od najkompetentnijih ljudi u Hrvatskoj.

On je također rekao kako "naša kultura nije holivudska, nego je mala" i treba je financirati javnim sredstvima, a tu je onda, kako je dodao, jako puno zainteresiranih i uvijek puno nezadovoljnih i onih koji kritiziraju, koji se osjećaju zakinutima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene