Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema tajni

Milanović: Sa socijalnim partnerima razgovarat ćemo za stolom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović poručio je s današnje sjednice Vlade da se dijalog sa socijalnim partnerima više neće, kao u ranijim vladama, voditi 'u tami sobe, u specijalnim aranžmanima' već za stolom, u formatu Gospodarsko-socijalnog vijeća, ali i putem medija kako bi javnost znala sve pojedinosti.

Milanović je, kako je rekao, dao suzdržani komentar na kritike nekih sindikalnih čelnika upućene Vladi da socijalni dijalog vodi preko medija.

Pročitajte i ovo Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

>> Linić: Objavit ćemo listu poslodavaca koji ne isplaćuju plaće

'Da, u pravu su u jednom dijelu ga vodimo i preko medija', odgovorio im je premijer poručivši kako zna da se 'to ranije radilo iza zavjese, u tami sobe, u nekim specijalnim aranžmanima'. 'Ali to tako sada neće biti', naglasio je.

Razgovori će se voditi i za stolom, u formatu Gospodarsko-socijalnog vijeća, ali i preko medija da javnost zna o čemu razgovaramo i kako raspolažemo javnim novcem, jer to je njihov novac, odnosno naš zajednički novac, istaknuo je.

'Neke stvari su se promijenile - više nema premijera koji dolazi nakon što se pregovori neuspješno vuku mjesecima i rješava stvari u pet minuta i ustvari ponižava svoje kolege ministre', istaknuo je.

Njegova vlada, naglasio je, tako neće raditi. 'Neke stvari moramo prihvatiti - imamo ono što imamo, dali bi i više od toga ali nemamo, pa idemo stvoriti', zaključio je premijer.

Nakon današnje sjednice vlade kojoj predsjeda premijer Milanović održat će se konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene