Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer među zvijezdama

Zoran Milanović s Brigitte Nielsen i James Bondom na bečkom balu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pozornost kamera privlačile su i Helena Christensen, Rosario Dawson, Lilly Becker...

Počasni gost u loži austrijskog saveznog kancelara Wernera Faymanna na ovogodišnjem 56. po redu balu u Bečkoj državnoj operi (Opernball), koji okuplja politički vrh Austrije, uglednike iz političkog, gospodarskog, kulturnog i sportskog života i njihove goste iz inozemstva bio je u četvrtak navečer hrvatski premijer Zoran Milanović sa suprugom Sanjom.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Kakofonija mišljenja Oglasila se profesorica ustavnog prava: "Ustavni sud krši zakon, odluka o Milanoviću je pogrešna..." Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera"

Milanović je prema propisanom dress code bio odjeven u frak i bijelu leptir kravatu, a njegova je supruga u prekrasnu dugu crnu haljinu. Austrijsku političku elitu na tom kulturnom događaju godine predvodio je predsjednik Republike Austrije Heinz Fischer sa suprugom Margit. Fischerov gost bio je glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki–moon, a gost austrijskog šefa diplomacije Michaela Spindeleggera njegov švedski kolega Carl Bildt. Na Opernballu su bili i njemački ministar prometa Peter Ramsauer i bugarski ministar gospodarstva Trajčo Trajkov, te Zoran Janković kojeg je ugostio bečki gradonačelnik Michael Häupl.

>> Milanovićeva bajka je gotova!

Bal je otvorio Balet bečke Državne opere programom nazvanim 'Strauss Bouquet' u koreografiji Pierra Lacotte. Na programu svečanog otvaranja koji je započeo fanfarama, austrijskom i europskom himnom, izvedena je i uvertira Rossinijeve opere 'Seviljski brijač', Habanera iz Bizetove opere 'Carmen' te 'I Could Have Dancend All Night' iz mjuzikla My Fair Lady F. Loewea u izvedbi Orkestra državne opere pod ravnanjem Francuza Georgesa Pretrea. Na programu je bio i poznati valcer Johanna Straussa 'Na lijepom plavom Dunavu' kojeg je otplesalo 144 mladih parova, pozvavši sve u dvorani što imenom, titulom i položajem nešto znače da se zavrte u tro-četvrtinskom taktu po ispražnjenom gledalištu između opernih loža.

Viđeni i Boris Becker i Lothar Matthäus

Domaći umjetnički svijet blistao je u društvu inozemnih gostiju, zvijezda i zvjezdica. Glavna atrakcija večeri među stranim gostima, za koje je poznati bečki građevinski poduzetnik izdvojio pozamašnu svotu novca, bila je opet popularna glumica iz reality showova Brigitte Nielsen i Roger Moore, poznati filmski James Bond. Uz Nielsen, odjevenu u haljinu s tisuću cvjetova, pozornost TV kamera svojim upečatljivim glamurom privlačila je i bivša manekenska zvijezda Helena Christensen te top model i voditeljica Lena Gercke, holivudska glumica Rosario Dawson i bivša manekenka Lilly Becker. Među bogatima i slavnima na Bečkom balu, na kojem je nazočilo više od 5.100 posjetitelja, viđen je i bivši slavni tenisač Boris Becker i bivša njemačka nogometna zvijezda Lothar Matthäus sa suprugom te druga poznati sportaši.

Danas je bal stvar prestiža među društvenom elitom, pa na njega u Beč dolaze bogati i slavni iz cijelog svijeta. Ulaznice, čiji je raspon cijena od 250 eura do 18. 500 eura koliko stoji najskuplja normalna loža, davno su rasprodane, kao i nekoliko posebno elitnih loža na parketu uz plesni podij koje stoje basnoslovnih 36 tisuća eura. Gosti koji ne vole plesati mogli su se zabavljati u kasinu, a za one koji su tražili okrjepu u hrani i piću organizator je nabavio 3.600 hrenovki na posebno postavljenom štandu te 800 boca šampanjca po cijeni od 290 eura za bocu. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene