Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Izrazito prijeteljski odnosi"

Milanović poručio Rami: "Nastavit ćemo zagovarati što brži ulazak Albanije u EU"

Edi Rama i Zoran Milanović
Edi Rama i Zoran Milanović Foto: Ronald Gorsic/Cropix
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je albanskom premijeru Ediju Rami u ponedjeljak da će nastaviti zagovarati "što brži ulazak Albanije u Europsku uniju", zemlje koju opisuje kao "već dugo pouzdanog saveznika unutar NATO-a".

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je albanskom premijeru Ediju Rami da će nastaviti zagovarati što brži ulazak Albanije u Europsku uniju

Pročitajte i ovo Turizam u Dubrovniku - 1 Novi zakon Perjanica hrvatskog turizma kreće u borbu s nagomilanim turističkim krevetima

Milanović je albanskog premijera primio na Pantovčaku i ponovio mu hrvatsku čvrstu i kontinuiranu podršku Tirani za članstvo u EU-u, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Milanović i Rama razgovarali su o suradnji Hrvatske i Albanije i ocijenili odnose dviju država kao "izrazito prijateljske i dobre".

Tema razgovora bila je i sigurnosna i politička situacija u jugoistočnoj Europi, pri čemu je naglašeno kako je očuvanje mira i stabilnosti u regiji od velikog interesa za obje države, priopćeno je.

Pročitajte i ovo Don Damir Stojić Razriješen s dužnosti Don Damir Stojić otkrio koji mu je novi posao: "Ispunjavaju se moja dva najveća sna"

Rama boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, a ranije ga je primio premijer Andrej Plenković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene