Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Referendum - logičan'

Milanović: Projekt na Srđu primjer kako se u Hrvatskoj ne bi trebalo raditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović izjavio je da ne može komentirati pitanje moguće financijske štete ako se građani Dubrovnika na referendumu izjasne protiv izgradnje golf parka na Srđu.

Ustvrdio je kako je referendum potreban budući da je riječ o velikom projektu kojim se određuje budućnost „jednog relativno malog grada“, no da se trebao provesti i ranije kako bi investitori „znali gdje su i s čim mogu računati“.

Primjer Srđa govori kako stvari ne bi trebalo raditi. Referendum o takvim stvari - da, ali na vrijeme, kako bi svi znali gdje su i s čim mogu računati“, rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović razgledao Rafale - 3 novi hrvatski ponos FOTO Zoran Milanović popeo se na jedan Rafale i pomno ga razgledao Andrej Plenković Iz minute u minutu Tko će prvi na Pantovčak? "Gdje ti je vladajuća većina, Plenkoviću?"

>> U samo tri dana više od pet tisuća potpisa protiv golfa na Srđu

Novinare je zanimao stav Vlade o projektu na Srđu i postoji li opasnost da država plati odštetu ako se Dubrovčani na referendumu izjasne protiv tog projekta. Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je u utorak premijeru Milanoviću pismo u kojem je zatražio da Vlada predoči građanima Dubrovnika, prije organiziranja referenduma o izgradnji golf parka na Srđu, mogu li iz negativnog odgovora proizaći financijske štete.

Milanović o golfu na Srđu: Logično je da se ide na referendum

„Tamo gdje je država demokratska, gdje su institucije demokratske i sudstvo neovisno uvijek postoji izgled da nešto morate na kraju platiti i da ne znate kako će sud odlučiti. Ne znam. To jedino tako mogu komentirati“, rekao je danas Milanović.

Projekt na Srđu tiče se cijelog grada i toliko je velik i značajan da definira budućnost jednog relativno malog grada i u tom smislu logično je da se ide na referendum, kazao je. Ali nije logično, dodao je, da se s tim kasni i da se to događalo šest-sedam godina. „I sad su svi u glupoj poziciji“, ustvrdio je i naglasio kako vlada upravo propisima koje predlaže ubuduće to želi izbjeći.

„Onda neka netko upre prstom i kaže Vlada krade, prodaje, pogoduje. Ali, barem ćete moći u nekoga uprijeti prstom. U Hrvatskoj već godinama ne znate tko je odgovoran, nema odgovorne osobe. Ja, moj tim, preuzimamo odgovornost, pa recite da ne valjamo. Ali, mora se znati gdje se donosi odluka“, rekao je premijer.

Ponovio je da ne može komentirati pitanje odštete investitoru koji je svo ovo vrijeme kupovao parcele na Srđu, ali i ocijenio kako je, ako i ne bude realizacije projekta, riječ o visoko vrijednom zemljištu koje će i dalje biti na prodaju. „Prema tome, onaj tko je to vrijedno kupovao, po mojoj laičkoj, ali ne potpuno analfabetskoj procjeni, na kraju će na tome ipak zaraditi. Što god se gore gradilo“, zaključio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene