Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba zbunjena

Milanović pred zastupnicima: 'Da, ne, možda...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sadašnji premijer Zoran Milanović kao šef oporbe potpisao je sindikalnu peticiju protiv izmjena Zakona o radu, a sada bi to možda mijenjao.

'Iza zahtjeva za izmjenom zakona o radu je skriveni zahtjev uništavanja sustava kolektivnih ugovora', smatra Dragutin Lesar, saborski zastupnik HL-a. Prozvali su laburisti vladajuće da skrivaju prave namjere. 'Dajte recite što smo to rekli mijenjati u zakonu o radu po mom dubokom uvjerenju, ne, možda produljeni rok primjene kolektivnog ugovora', poručio mu je premijer Milanović.

Pročitajte i ovo Prazne nekretnine u Splitu - 4 Podaci nisu ažurirani pet godina Gradske nekretnine zjape prazne, a proračun gubi stotine tisuća eura: "To su najekskluzivnije lokacije..." Zoran Milanović priopćenje ureda predsjednika Oglasio se Milanović o stupanju na dužnost Ivana Turudića: "Hrvatsko pravosuđe ušlo je u mračno razdoblje"

>> Milanović: Naravno da ne možemo udovoljiti svima

A da bi se mijenjao rok primjene kolektivnog ugovora, mora se mijenjati i zakon o radu. Ono što premijer govori, laburisti razumiju na svoj način. 'Vladine izjave oko zakona o radu; ne, da, možda, tako sam ih otprilike razumio do sada', istaknuo je Lesar.

Kada je bivša Vlada predlagala promjene, smatra Jadranka Kosor, Zoran Milanović i oporba žestoko su je kritizirali. Aktualni vladajući podupirali su sindikate, potpisali zahtjev za referendum oko zakona o radu, a sada izmjene koje najavljuju slične su onim HDZ-ovim. 'Nekoliko članova vlade je u javnosti jasno i glasno reklo da će se Zakon o radu mijenjati, evo prvi potpredsjednik i ministar financija koliko ja znam oni su još članovi Vlade', istaknula je Jadranka Kosor, potpredsjednica Sabora i zastupnica HDZ-a.

Oni koji imaju sigurnost radnog mjesta ipak će morati malo popustiti. 'Teme kolektivnih ugovora, božićnice, darovi za djecu, regres su teme o kojima u ovom kompliciranom trenutku treba pregovarati', obrazložio je zastupnicima u Saboru Milanović. A onda će, u Vladinom stilu, do promjena možda doći, a možda i ne!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene