Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahvalio se i čestitao

Pročitajte Milanovićevo pismo papi Benediktu XVI.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Zoran Milanović uputio je danas pismo papi na odlasku Benediktu XVI. Čestitao mu je na dosadašnjem pontifikatu i zahvalio na suradnji Vatikana s Hrvatskom.

'Sveti Oče,

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Neće biti mandatar Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..." Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit"

u povodu skorašnjeg završetka papinske službe, osobita mi je čast uputiti Vašoj Svetosti najiskrenije i najljepše čestitke na uspješnom osmogodišnjem pontifikatu, obilježenom odanošću, dostojanstvom, dugoročnom vizijom, a osobito hrabrošću i poniznošću.

Koristim prigodu da Vašoj Svetosti još jednom zahvalim što me srdačno primilo u listopadu 2012. godine prigodom mog prvog službenog posjeta Vatikanu, koji se podudarao s dvadesetom obljetnicom uspostave diplomatskih odnosa Svete Stolice i Republike Hrvatske.

U tom pogledu, uvjeren sam da će Vlada Republike Hrvatske, koja je privržena čvrstim bilateralnim odnosima sa Svetom Stolicom, nastaviti raditi s nasljednikom Vaše Svetosti na Petrovom prijestolju i najbližim suradnicima, u duhu dijaloga, otvorenosti i međusobnog uvažavanja.

>> Znate li kako Pape biraju imena i koje je najčešće?!

Želim u svoje osobno ime, kao i u ime Vlade Republike Hrvatske i hrvatskog naroda, sve najbolje Vašoj Svetosti u nastavku Njezinog duhovnog života.

Izvolite primiti, Sveti Oče, izraze moga osobitog poštovanja.

Zoran Milanović'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene