Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procedura do kraja godine

Milanović: Pelješki most počet će se graditi vrlo brzo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradnja Pelješkog mosta trajat će do tri godine.

Premijer Zoran Milanović najavio je danas da će gradnja Pelješkog mosta počet će vrlo brzo.

'Danas smo potpuno u pravu kad kažemo da će se taj most graditi, da će to početi vrlo brzo i da će procedura biti dovedena do kraja u zadnjem kvartalu ove godine. Ovaj smo postupak doveli do samog početka njegovog izvođenja. Sve kasnije će biti lakše. Dakle, tu je sada novac, tu su sada jasni kriteriji izvođenja, most je odabran od strane onih koji u Europi o tome odlučuju kao najbolja opcija od nekoliko opcija koje su ponuđene', rekao je Milanović na današnjem predstavljanju projekta prometnog povezivanja juga Hrvatske.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari" Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

Rekao je da je riječ o građevinskom, ali i političkom projektu, te da će most omogućiti lakše i sigurnije putovanje ljudi i brže putovanje robe.

Matanović: BiH i Hrvatska dogovaraju gradnju Pelješkog mosta

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić rekao je da će gradnja trajati od 2,5 do 3 godine. Vrijednost mosta s gradnjom okolnih cesta bit će 2,8 milijardi kuna, od čega će do 85 posto biti sufinancirano iz EU fondova.

Naglasio je da je naslijeđeni projekt Pelješkog mosta bio financijski i tehnički predimenzioniran, a financijska sredstva nisu bila osigurana.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene