Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O gospodarskoj krizi

Milanović: Ova situacija dobro dođe političkim varalicama i lažnim prorocima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović sudjeluje na izvanrednom sastanku Grupe socijalista (PES) unutar Odbora regija EU-a na temu Progresivnog plana industrijske obnove.

Premijer Zoran Milanović se za govornicom na izvanrednom sastanku Grupe socijalista unutar Odbora regija EU-a osvrnuo na gospodarsko stanje u Europi i Hrvatskoj. Ponovio je da smo u recesiji i da se bilježi pad gospodarstva od 2% no da to nije ništa čudno jer da je takva slika u čitavoj Europi. 'Ova situacija dobro dođe političkim varalicama i lažnim prorocima', rekao je premijer referirajući se na loše gospodarsko stanje u Europi i kod nas.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku"

Konferenciju je otvorio gradonačelnik Rijeke i predsjednik hrvatskog izaslanstva promatrača u Odboru regija Vojko Obersnel te predsjednik PES skupine u Odboru regija i ministar predsjednik njemačke zajednice u Belgiji Karl-Heinz Lambertz.

>> Linić: Imamo manjak od 800 milijuna kuna, neka ministarstva previše troše

Na sastanku se održavaju i debate o industrijskom programu te utjecaju strukturnih fondova na industrijsku obnovu. Potpredsjednici Vlade Branko Grčić i Neven Mimica sudjelovat će u debatama o novim industrijskim okvirima Hrvatske nakon pristupanja EU. Odbor regija (Committee of the Regions - CoR) je inače savjetodavno tijelo Europske unije koje na europskoj razini predstavlja interese lokalnih i regionalnih vlasti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene