Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Kritika premijeru

'Milanović otvoreno širi govor mržnje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blok umirovljenici zajedno (BUZ) jučerašnje izjave premijera Zorana Milanovića o predsjednici HSP-a dr. Ante Starčević ocijenio je neprihvatljivima, govorom mržnje i 'najnižim oblikom komunikacije'.

'Gospodin Milanović je ovime zapravo pokazao da se u njegovu slučaju radi o školskom primjeru iskazivanja tropofobije ili panofobije što u demokratskoj Hrvatskoj, Hrvatskoj u 21. stoljeću, naprosto nije prihvatljivo', kaže se u današnjem priopćenju BUZ-a, koji je na izbore hrvatskih zastupnika u Europski parlament izašao na zajedničkoj listi s HDZ-om, HSP-om dr Ante Starčević (tropofobija = strah od promjena; panofobija= strah svega).

Pročitajte i ovo Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati" Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj

>> Ruža Tomašić: Ne osjećam se uvrijeđeno, neću tužiti Milanovića

>> VIDEO 'O Ruži Tomašić i dalje mislim sve najgore! Ona je elementarna nepogoda i društveno zlo!'

'Svašta smo od premijera Zorana Milanovića do sada čuli, no da ovako otvoreno širi govor mržnje je doista presedan u hrvatskoj politici', ocjenjuje BUZ koji drži kako je 'očito da već i sam Zoran Milanović shvaća kako se njegovoj vladavini polako ali sigurno bliži kraj'.

Ono što je Ruži Tomašić izgovorio jučer u Dnevniku Nove TV Mislavu Bagi je, navode, 'apsolutno neprihvatljivo i predstavlja najniži oblik komunikacije nekoga tko se smatra ozbiljnim političarem' a, budući da je on predsjednik najjače vladajuće stranke i Vlade, 'ozbiljno moramo zapitati kakvu to poruku želi poslati javnosti premijer RH'.

'Očito frustriran činjenicom što je upravo on sam ne uspijevajući zatomiti svoju taštinu i ego napravio besplatnu promidžbu gospođi Ruži Tomašić....i time joj znatno olakšao ulazak u EU parlament, sada pokušava 'popraviti štetu' najprizemnijim uvredama nezapamćenim u političkom vokabularu jednog predsjednika Vlade', kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik BUZ-a Milivoj Špika.

Milanović je jučer za Novu TV rekao: 'Ruža Tomašić gora je od elementarne nepogode, jer je za mene netko tko je u stanju reći za pripadnike drugih, i to na vrlo perfidan način, da su gosti u Hrvatskoj, a ne u Finskoj, nego u Hrvatskoj koja je imala rat, to je za mene društvena nepogoda'. kazao je da izjave poput te 'naprosto smatra zlom i negativnim'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene