Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stao u obranu ministra

Milanović o Zračnoj luci Zagreb: Nije bilo udomljavanja, to je prekomanda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran MIlanović stao je u obranu ministra Hajdaš Dončića, kojeg su napali da je pokušao 'svog' čovjeka postaviti na visoku funkciju u Zračnoj luci Zagreb.

Zoran Milanović je istaknuo da je u slučaju zaposlenja Krunoslava Šamse riječ o transferu državnog službenika na drugi zadatak, za što nije potreban javni natječaj.

'Tamo nema nikakvog udomljavanja. Radi se o transferu visokog državnog službenika na drugi zadatak. To se nekad zvalo prekomanda, za to nema natječaja', rekao je Milanović na današnjoj sjednici Vlade.

Naglasio je da je davanje u koncesiju Zračne luke Zagreb vrlo važan posao, zbog vrijednosti ugovora, ali i po značaju za ugled Hrvatske.

'Tu je značajan francuski investitor, država koja je u tome i aerodrom koji ostaje hrvatski, ne prodaje se. Država to mora nadgledati putem nekih ljudi. To je politička i upravna odgovornost', naglasio je Milanović.

Istaknuo je da je za taj posao nadležan ministra prometa, da su se ministar Siniša Hajdaš Dončić i njegovi suradnici trudili kako bi osigurali nadzor nad provedbom ugovora te da to čine i dalje.

'Imat će u tome moju punu podršku', dodao je premijer istaknuvši kako od ministra očekuje da će izabrati osobu za taj posao, da će ta osoba odgovarati ministru, a ministar je, ističe premijer, odgovoran predsjedniku vlade, Vladi i Saboru.

'To je vrlo jednostavna vertikala u hijerarhiji', kazao je premijer. 'Zašto je dopušteno da se to pretvori u priču o javnom natječaju, to treba pitati ljude u Zračnoj luci', dodao je.

Ministru Hajdašu Dončiću kazao je pak kako mora preuzeti odgovornost za taj posao i osobno odlučiti tko će nadgledati provedbu koncesijskog ugovora 'što god i kako god se izvještavalo, komentiralo ili stavljalo u kontekst'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon nekoliko odgoda Franucuski koncesionar sutra preuzima upravljanje Zračnom lukom Zagreb Slika nije dostupna Ministar u čudu Hajdaš Dončić: Štrajkaju, a imaju jedan od najboljih kolektivnih ugovora

>> Milanović: Između Vlade i poslodavaca nije bilo sukoba, pa nema ni mirenja

Ocijenio je da je ministar sa svojim suradnicima radio ispravno, ali da je to 'netko prikazao na drugi način'.

Za Krunoslava Šamsa kazao je pak da je riječ o visokokvalificiranoj osobi koja je radila i za bivšu administraciju, a koja, kaže, sada voli kritizirati ono što se radi u ministarstvu.(HIna)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene