Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Trebamo jedni druge'

Milanović o mogućem kaosu na granici s BiH: Bit ćemo strpljivi i riješit ćemo to

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović 'srušio' sporazum o graničnim prijelazima s Hrvatskom, zbog čega bi na granici dviju država moglo doći do kaosa, reagirao je premijer Zoran Milanović.

Premijer Zoran Milanović izjavio je danas kako će se riješiti problem prijelaza granice Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji može nastati nakon 1. srpnja zbog neprihvaćanja sporazuma na predsjedništvu BiH i dodao da treba biti strpljiv.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

Srpski član predsjedništva BiH Nebojša Radmanović glasovao je jučer na sjednici tročlanog državnog vrha protiv prihvaćanja ugovora o graničnim prijelazima i pograničnom prometu s Hrvatskom, na što je reagirao ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić kazavši da će od 1. srpnja nastupiti prava blokada i kaos jer građani BiH neće moći ulaziti, a gospodarstvenici izvoziti robe u Hrvatsku, odnosno EU.

>> Građani BiH od 1. srpnja neće moći ulaziti u Hrvatsku?!

Za dva ugovora glasovali su bošnjački i hrvatski član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Željko Komšić, no budući da je Radmanović bio protiv, odluka o međunarodnom ugovoru ne može stupiti na snagu.

Milanović je nakon posjeta tvrtki Končar odgovarao na novinarska pitanja, a jedno od njih odnosilo se i na jučerašnju odluku bosansko-hercegovačkog predsjedništva.

"Bit ćemo strpljivi i riješit ćemo to", rekao je Milanović i izrazio želju da BiH "funkcionira urednije".

"Znam da su tamo stvari komplicirane, znam da mi funkcioniramo bolje kao država, zbog toga mi je drago, ali bilo bi mi draže da i BiH funkcionira urednije, birokratski urednije", rekao je.

Hrvatska treba BiH, dodao je, zbog veze s Dubrovnikom, "dok to ne riješemo na drugi način".

"Trebat ćemo ih i ubuduće. Oni trebaju nas, svi dijelovi BiH imaju vezu s Europom preko Hrvatske", zaključio je premijer, koji je u Končaru pustio u rad visokonaponski laboratorij. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene