Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milanović nositelj svih lista, Jurčić za premijera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubo Jurčić od večeras je i službeno premijerski kandidat SDP-a na parlamentarnim izborima, dok će predsjednik stranke Zoran Milanović biti nositelj svih SDP-ovih lista za deset izbornih jedinica.

Odlučio je to Glavni odbor SDP-a na večerašnjoj sjednici, koji je obje odluke i za Jurčića i za Milanovića, donio jednoglasno. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom" Novinari ispred Banskih dvora Promjene u Banskim dvorima FOTO Svi hrvatski premijeri: Znate li tko su sve bili predsjednici Vlade?

Milanović je tako nositelj SDP-ove liste u svih deset izbornih
jedinica na teritoriju Hrvatske, dok će o jedanaestoj izbornoj
jedinici, onoj za dijasporu, stranka odlučivati na jesen.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je na sjednici da SDP biračima nudi ekipu vjerodostojnih i stručnih ljudi, nasuprot koncepciji stranke kojom dominira jedan gazda.

- Umjesto koncepta autokracije, jednoumlja, sljedbe, mi nudimo tim, ljude i program. Nasuprot centraliziranom sustavu upravljanja Hrvatskom, u kojemu je parlament samo privjesak vođi, nudimo tim koji je vjerodostojan, stručan i moralan, naglasio je.

Milanović je najavio i da bi do kraja kolovoza SDP trebao predstaviti cjeloviti izborni program, koji će se temeljiti na predstavljenim politikama i strategijama.

Najavio je i da će se u rujnu održati stranačka tematsko-izvještajna konvencija o tome kakvu Hrvatsku SDP vidi 2020. s posebnim naglaskom na problematiku mladih.

Milanović je naglasio da zadnjih mjeseci SDP u anketama bilježi stalni rast, ali i dodao da će prava anketa biti parlamentarni izbori, izrazivši puno uvjerenje u izbornu pobjedu SDP-a.

Osvrćući se na najave iz HDZ-ove vlasti o odlučnoj borbi protiv
kriminala i korupcije, Milanović je kazao da su posljednje
antikorupcijske akcije došle prekasno.

To pokazuje svu nevjerodostojnost vlasti u borbi protiv korupcije, o čemu svjedoči i HDZ-ovo odbijanje SDP-ova prijedloga da se ustavnim promjenama ukine zastara za privatizacijsku pljačku i ratno profiterstvo.

- Ova Vlada djeluje samo kad je politički ugrožena, kada osjeća opasnost po sebe, ocijenio je predsjednik SDP-a.

Glavni odbor SDP-a večeras je jednoglasno odlučio da će Milanović biti nositelj svih SDP-ovih lista u deset izbornih jedinica, dok će se o jedanaestoj izbornoj jedinici, za dijasporu, odlučivati najesen.

Glavni odbor je također odlučio da će Ljubo Jurčić biti SDP-ov
kandidat za novog premijera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene