Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O javnom sektoru

Milanović: Nitko nije podigao mali, srednji ili neki treći prst!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na današnjoj sjednici raskinula ugovor o gradnji pelješkog mosta.

Premijer Zoran Milanović pohvalio je ministra Sinišu Hajdaša Dončića jer je uspio sporazumno raskinuti ugovor za Pelješki most bez da država plati naknadu za izgubljenu dobit. Pelješki most, projekt vrijedan 1,9 milijardi kuna, trebali su graditi Konstruktor Inženjering, Viadukt i Hidroelektra. Do sada je izvedeno tek 3 posto radova.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali Andrej Plenković Superizborna godina Plenković na prvoj sjednici Vlade u 2024. o uspjesima i paketu poreznih izmjena: "Našim će građanima rasti plaće"

>> Hajdaš Dončić: Nemamo 4 milijarde kuna za Pelješki most

Premijer je pojasnio i što je mislio kada je rekao kako će se morati 'hladno i racionalno pregovarati o kolektivnim ugovorima u javnom sektoru'.

Prije dva dana premijer je najavio uvođenje reda u javnim tvrtkama. Sindikati su to shvatili kao prijetnju i kazali kako je to udar na slobodu pregovaranja.

'Postoji jak pritisak sindikata da se stečena prava zadržavaju, ali ako ovako nastavimo nećemo imati niti za plaće. Morat ćemo hladno i racionalno pregovarati o kolektivnim ugovorima u javnom sektoru', ponovio je jučer Milanović na Danu poduzetnika te dodao da će voditi računa da vrhunski kadar zbog niskih plaća ne bi odselio iz države, misleći na liječnike.

Danas je, uoči sjednice Vlade, pojasnio što je točno mislio. 'Neke stare navike će se morati mijenjati i prilagođavati. Tako će se morati redefinirati neka prava i obveze da bi se pomoglo privatnom sektoru i otvorila nova radna mjesta. Ne kažem da javni sektor ne stvara, da umjetnici i liječnici ne stvaraju. Nitko nije prema nikome podigao mali, srednji ili neki treći prst. Samo sam rekao da ćemo trebati govoriti o pravima kako bismo osigurali plaće', pojasnio je Milanović. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene