Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruke iz prirode

Milanović: 'Zelenu čistku' vidim kao početak čistke Zagreba od korupcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović tijekom akcije 'Zelena čistka' komentirao je i aktualne događaje. Rekao je kako ne vidi razlog izlaska Mirele Holy iz stranke, ali i najavio čistku korupcije u Zagrebu.

Premijer Milanović danas je u okviru akcije 'Zelena čistka' komentirao i najavu odlaska stranačke kolegice Mirele Holy iz SDP-a ukoliko se ne prihvati amandman o nacionalnim parkovima na Zakon o zaštiti prirode. 'Moram se malo detaljnije upoznati s tom problematikom. Bilo bi mi jako žao da se to dogodi, ne vidim razlog da Mirela odlazi iz SDP-a. Razgovarat ću s njom po stoti put, jer sto puta već, bogami, jesam razgovarao', rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Ivana Petrović - 3 "politički piroman" Ivana Petrović žestoko odgovorila Zoranu Milanoviću: "U demokraciji on nije Jupiter"

Na pitanje je li razgovarao s koalicijskim partnerima ovih dana, budući da mnogi, pa i koalicijski partneri, najprije IDS, a sada i HNS, krive upravo njega za slab odaziv na europskim izborima, premijer je rekao kako s Ministricom Pusić razgovara svaki dan te je dodao kako kad je SDP drugima osigurao da imaju klubove zastupnika u Saboru, koje sami nikad ne bi imali, onda im je bio dobar.

Što se lokalnih izbora tiče, istaknuo je kako se od njegove stranke očekuje da bude najjača i ne vjeruje da će se na tim izborima ponoviti slab odaziv s izbora za Europski parlament. Dodao je i kako je njihov slabiji rezultat bio rezultat slabijeg odaziva, ali da se u stvarnosti radi o razlici od svega par tisuća glasova između njegove koalicije i koalicije HDZ- HSP AS-BUZ.

>> Mirela Holy opet prijeti izlaskom iz SDP-a

Predstavnici gospodarskih komora iz cijelog svijeta izrazili su jučer nezadovoljstvo sporom i glomaznom hrvatskom birokracijom. Premijer Milanović ih ne smatra nikakvim bitnim subjektom, kao što je primjerice MMF, no rekao je kako je i u njegovu interesu da se sredi birokratski sustav u zemlji. 'Ne želimo da stvari idu sporo. Rušimo barijere, uvodimo reda. Kad imate sustav fiskalizacije u kojem se zna sudbina svakog računa, onda to nekim ljudima smeta, neki to doživljavaju kao porezni teror. Ja to doživljavam kao red i zakon. I to je jedina razlika među nama u Hrvatskoj - oni koji su za red, a to je teži put, i oni koji su za muljanje i brljanje', rekao je Milanović.

'Zelenu čistku' premijer je iskoristio kao najavu 'čistke Zagreba od korupcije. 'Inače ova čistka, koristim priliku da to kažem jer ovo je Zagreb, moj grad u kojem sam ja samo jedan birač, ja ovo vidim i kao početak čistke Zagreba od korupcije prije svega u gradskoj upravi. Tko to vidi kao problem, a vjerujem da to vidi većina ljudi, neka izađe na izbore neka podrži europski Zagreb. A tko želi da i dalje bude ovako, da se kupuju sitni interesi i određene grupice birača, a drugi apatično sjede doma, neka ostanu doma. Ja neću ostati doma. Izađimo jer kasnije nema kukanja', poručio je premijer Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook   

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene