Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao navode o sukobu interesa

Milanović: Mnogima se ne sviđa što ministar Jakovina uvodi promjene u dosadašnji sustav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović rekao je da ministar Jakovina mijenja dosadašnje prakse i uvodi promjene, što se mnogima ne sviđa.

Premijer Milanović komentirao je navode da se ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina nalazi u sukobu interesa.

Pročitajte i ovo Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!'' Zoran Milanović I o Butkoviću Milanović: "Plenković nas uvlači u sukobe koje ne razumije"

'Čovjek mijenja sustav, provodi reforme i onemogućava neke prakse koje su do sada u Hrvatskoj bile normalne, dio političke tradicije da o važnim resursima odlučuju, neću reći šerifi, cijenim dužnost šerifa i odrastao sam na etosu šerifa, nego varalice', rekao je Milanović.

>> Jakovina: Već sam se ispričao zbog svog propusta te sam se obvezao podmiriti dugove tvrtke

Upitan da komentira podatke da je ministar Jakovina još prošlog ljeta potpisivao neke financijske dokumente za svoju tvrtku i je li tu riječ o propustu ili sukobu interesa, Milanović je rekao da se govori o činjenicama, a ne o goloj formi.

'Idemo objasniti što je to sukob interesa, koja je to financijska korist, koja je to zlouoporaba, koji je tu nemoral u krajnjoj liniji. Na ovakav način izjednačavamo, barem u percepciji, one koji zaista rade protiv zakona, prepisuju, kradu i one koji su, pritisnuti velikim poslom, možda propustili nešto učiniti, a koji svakodnvno u svom poslu udaraju na legalan načina na stečena prava i specijalne interese nekih. To ćemo raditi i dalje, to radi i Jakovina', rekao je Milanović novinarima prije početka summita EU-a na kojem sudjeluje kao promatrač.

Milanović je rekao da će o raspodjeli i privatizaciji poljoprivrednog zemljišta iz državnog portfelja od sada odlučivati centralna državna komisija, a ne 'lokalni političari i varalice'.

'U prethodnom sustavu o poljoprivrednom zemljištu, resurs koji je za Hrvatsko čisto zlato, odlučivala je rodbina i familija u svakom selu i više neće tako biti', rekao je Milanović dodajući da se mnogima to ne sviđa i da se zato radije bave apotekom ministra Jakovine, koja već pet godina ne radi aktivno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene