Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O novom ministru

Milanović: Lalovcu će trebati velika pluća da napravi sve što treba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović točno u 12 sati danas predložio je saborskom odboru za financije novog ministra financija, dosadašnjeg zamjenika Borisa Lalovca.

Premijer je naglasio da je on javnosti već poznat kao zamjenik dosadašnjeg ministra Slavka Linića te da ga i danas za ministra može predložiti zbog istih razloga zbog kojih ga je predložio za zamjenika na početku mandata ove Vlade.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Hrvatski sabor Ususret izborima Koalicijski partneri dogovorili raspuštanje Sabora: Doznajemo datum

'Tada sam ga predložio zbog kompetencija u sektoru financija, zbog iskustva i mladosti, a tome danas još mogu dodati i iskustvo koje je u posljednje dvije i pol godine stekao kao zamjenik ministra. Sve to skupa što se mene tiče daje dovoljna jamstva da će Lalovac biti itekako dorastao stručno svemu, i što se tiče prekaljenosti radnog karaktera i za sve ono što nas čeka', kazao je Milanović te dodao kako novog ministra čeka puno posla oko procedure prekomjernog deficita, ali i konsolidacije sustava u uvođenju reda i porezne discipline.

Boris Lalovac: Porezni sustav treba mijenjati

'To zahtjeva puno rada, ali i strpljenja jer bilo je dosada previda i određenih propusta. Lalovac to možda nema u malom prstu, ali ima u glavi i plućima, a trebat će mu velika pluća da uspije napraviti sve što treba', rekao je premijer, zahvalio članovima odbora te otišao, a budući ministar je ostao odgovarati na pitanja zastupnika. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene