443057
443057
443057
443057
443057

Milanović: Kurikuralna reforma se mora nastaviti

  • , 12.07.2016., 11:39
  • Autor:
  • komentara

SDP-ova Vlada postavila je okvire i omogućila stručnjacima da rade na jednoj od najvažnijih reformi u povijesti Hrvatske - ustvrdio je Zoran Milanović.

 
 
 
 
Zoran Milanović (Foto: Arhiva/Patrik Macek/Pixsell)
Zoran Milanović (Foto: Arhiva/Patrik Macek/Pixsell)

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović napisao je na svome facebook profilu da se kurikularna reforma mora nastaviti te da nema ništa protiv da je i dalje vodi Boris Jokić, ustvrdivši da je SDP-ova Vlada postavila okvire i omogućila stručnjacima da rade na jednoj od najvažnijih reformi u povijesti Hrvatske.

Nemam ništa protiv toga da Boris Jokić (bivši voditelj eskpertne radne skupine i znanstvenik s Instituta za društvena istraživanja) nastavi voditi reformu, poručio je Milanović.

"Od rujna 2015. zaposleno je 450 mladih znanstvenika. Tako je radila naša Vlada. Još ih je 800 trebalo biti zaposleno, ali to je stalo. Nije bilo razloga da se to stopira, ali ova smijenjena Vlada HDZ-a i Mosta bila je potpuno izgubljena", napisao je Milanović na svome facebook profilu.

Jokić je krajem svibnja dao ostavku na mjesto voditelja cjelovite kurikularne reforme obrazloživši je nedostatkom političke volje za njezinim nastavkom, a potporu su mu na skupovima podrške izrazili deseci tisuća građana.

Novim voditeljima cjelovite kurikularne reforme, nakon Jokićeve ostavke, imenovani su Dijana Vican sa zadarskog Sveučilišta i docent Matko Glunčić sa zagrebačkog PMF-a. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se