Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavili građansku dužnost

Milanović, Karamarko i Leko o izlaznosti na izbore i budućoj ulozi predsjednika države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer, šef oporbe i šef Sabora osvrnuli su se na dosadašnji izlaznost birača.

Predsjednik Vlade RH, Zoran Milanović, izjavio je u nedjelju kako očekuje da na predsjedničke izbore iziđe više ljudi jer su to, ističe, nakon tri godine prvi izbori koji bi trebali motivirati barem pedeset posto birača.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Zoran Milanović Promjene Milanović najavio jedan od prvih poteza Vlade nacionalnog spasa

"Imali smo nekoliko europskih izbora, lokalne izbore. To su jako mali odazivi, i u biti ne govore dovoljno o raspoloženju nacije", rekao je Milanović novinarima nakon glasovanja na svom biračkom mjestu u Krajiškoj.

Građani na izbore izlaze s optimizmom! Stigli prvi podaci o odazivu

Ovi izbori bi, ocjenjuje, mogli nešto reći. "Nadam se da snijeg neće utjecati, a (predsjednički) izbori su jednom u pet godina i važni su", rekao je premijer.

Karamarko želi što veću izlaznost

"Žao mi je ako loše vrijeme i snijeg poremeti izlaznost na izbore", rekao je Tomislav Karamarko novinarima na biračkom mjestu u 7. gimnaziji u Križanićevoj ulici.

Na novinarski upit o ulozi hrvatskog predsjednika/ice u procesu približavanja BiH i Srbije Europskoj uniji, Karamarko je rekao da će Hrvatska odigrati pozitivnu i konstruktivnu ulogu u počecima pregovaranja njezinih susjednih istočnih zemalja s EU.

"Svakako da će predsjednik tu imati ulogu kao što će i buduća hrvatska Vlada imati značajnu i pozitivnu ulogu za te zemlje", zaključio je Karamarko.

Razumjevanje prošlosti i vizija budućnosti

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko glasujući u nedjelju na predsjedničkim izborima u Mjesnom Odboru Središće u Novom Zagrebu, izjavio je novinarima kako od budućeg predsjednika/ice očekuje da razumije prošlost i da ima viziju budućnosti Hrvatske.

Rekao je kako najprije očekuje da izbori proteknu u demokratskoj atmosferi i u skladu sa demokratskim standardima u Republici Hrvatskoj.

"A od budućeg predsjednika očekujem da razumije i prošlost i da ima i viziju budućnosti Hrvatske, to je naravno teško ostvariti, ali je moguće", kazao je Leko, odgovarajući na novinarske upite što očekuje od budućeg predsjednika ili predsjednice.

Kao savjet novom hrvatskom predsjedniku/predsjednici Leko je poželio da više komunicira sa svim institucijama u hrvatskoj državi, ali i u društvu, odnosno s društvenim institucijama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene