Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nenarodna vlast'

Milanović: Karamarkov jezik je jezik 1945. godine; Karamarko: Vi ga najbolje poznajete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer i šef HDZ-a krenuli su u prepucavanje preko medija.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović odgovorio je na Karamarkove primjedbe da ova vlast nije narodna. Milanović je poručio da nikad u pet godina svog političkog djelovanja, političke konkurente nije nazvao nedemokratskom vlasti. 'Ova je vlast narodna jer je dobila povjerenje naroda. Nikad, baš nikad, i kad su tijesno dobili parlamentarne izbore, političku konkurenciju nisam nazivao nenarodnom vlašću. To je jezik iz 1945., 1946., 1947. i 1948. godine', rekao je Milanović danas na Vladi.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" Nova objava Zorana Milanovića Videoporuka s Pantovčaka VIDEO Nova objava Zorana Milanovića: "Evo tko je AP..."

>> Karamarko: Vlada je ipak nešto napravila, proveli su čistku kadrova i doveli nekompetentne ljude

Dodao je da su za njega takve izjave iz HDZ-a ‘kulminacija igranja vatrom’. ‘Ne moramo se voljeti, ne moramo imati isti pogled na svijet, na brak, pitanje života i smrti, na vjeru, ali valjda imamo isti pogled na Hrvatsku’, kazao je Milanović.

Poručio je kako bivšu HDZ-ovu vlast smatra lošom ali demokratskom vlašću, koja je imala izbornu legitimaciju. Tako je odgovorio na Karamarkove primjedbe o načinu na koji zemljom upravlja sadašnja Vlada.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko jučer je na konferenciji za novinare Vladu prozvao za nekompetentnost i nerad. 'Pokrenite se i počnite raditi s više poštovanja prema građanima i narodu', poručio je Karamarko vladajućima.

Karamarko Milanoviću: Vi najbolje razumijete jezik iz '45.

'Moguće je reći da su nenarodna vlast u figurativnom smislu. pogotovo kad se vidi da idu lagano k prevari tog istog naroda koji ih je izabrao’ Karamarko je odgovorio kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod. ‘U šest mjeseci svog rada nisu napravili ništa korisnoga za ovaj narod: dapače, kroz neke poteze su narod iziritirali’, rekao je Karamarko novinarima u Hrvatskom saboru poručivši vladajućima kako misli da, ako ih njegova izjava podsjeća na ta vremena, oni najbolje razumiju terminologiju tog vremena.

Na pitanje može li reći makar i u figurativnom smislu da je vlast koju su izabrali hrvatski građani nenarodna Karamarko je odgovorio, kako je to moguće reći u figurativnom smislu ‘pogotovo kad se vidi da idu lagano k prevari tog istog naroda koji ih je izabrao’.

Ništa nisu napravili što bi ukazivalo da izlazimo iz krize u kojoj se nalazimo, poručio je Karamarko. (Mb. / I.D. / Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene