Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka odgovorila predsjedniku SDP-a

'Milanović je prespavao punih sedam godina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor odgovarala je na upite o presudi u aferi 'kamioni', navodima Zorana Milanovića o MOL-u te novostima u Vladi.

Povodom nepravomoćne presude bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću u slučaju 'kamioni' Kosor je rekla kako ne može komentirati nepravomoćne sudske presude i da treba pričekati da ona postane pravomoćna te da će u skladu s time stranka donijeti odluku u vezi njegovog statusa u HDZ-u.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ilustracija kršenje ugovora Hrvatska izgubila spor protiv MOL-a: Morat ćemo platiti dvije milijarde kuna

Kosor je odgovorila i na tvrdnje predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da je MOL-ova ponuda za Inine dionice suparnička, a ne partnerska te da Vlada spava i ne reagira.

>> Milanović: Ako Vlada nije u stanju ništa napraviti, možda mogu fondovi

Premijerka je odgovorila da je vrlo zanimljivo slušati kako predsjednik SDP-a nekoga optužuje za spavanje jer je činjenica da je on prespavao punih sedam godina od 2003. kad je SDP-ova vlada predala upravljačka i vlasnička prava po sistemu 25 plus jedna dionica.

Milanović je duboko spavao ako nema te informacije, da su tim činom predana upravljačka i vlasnička prava, kazala je Kosor novinarima.

'Nije točno da predsjednica Vlade šuti'

Nije prošlo sedam godina od najnovije MOL-ove ponude, nego jedan radni dan, i to u petak, a danas je drugi radni dan, rekla je Kosor i izrazila čuđenje da predsjednik SDP-a Milanović nije čuo što je rekla. 'I nije točno da predsjednica Vlade šuti jer je u petak rekla da će se ovaj tjedan vlada, kad razmotri sve mogućnosti, očitovati o svojim koracima. Svakako da će se to dogoditi ovaj tjedan', istaknula je Kosor.

Odgovarajući na novinarski upit hoće li se osnovati ministarstvo koje će se baviti investicijama u Hrvatskoj, rekla je da neće. Bit će osvježenja u vladi s ciljem da se pojačaju aktivnosti kako bismo i realizirali neke od 30 velikih investicijskih projekata, koje smo predstavili i koji mogu utjecati na gospodarski rast u 2011., kazala je.

Ta osvježenja će se kretati na tom tragu, a ja osobno i članovi Vlade želimo da budu na tragu nove snage koja može raditi samo na tome, rekla je premijerka Kosor.

'Vrijeme je za razgovore i konzultacije'

Na ponovljeni novinarski upit o kadrovskim promjenama u Vladi, Kosor je najavila da će one uslijediti čim prije, ali da je svakako potrebno neko vrijeme za razgovore i konzultacije.

Rekla je kako je njezina ideja da je nužno da veliki investitori imaju nekoga tko će ih 'voditi za ruku' kroz cijeli postupak kako bi išao brže i snažnije. Mislim da je naše zakonodavstvo dobro i prilagođeno tom cilju, no da treba pojačati efikasnost i promjene će biti na tom tragu, rekla je Kosor.

Dodala je da je često problem na nižim, lokalnim razinama i da vlada često nema mogućnost na to utjecati. Tu moramo nešto učiniti, da investitori mogu ostvarivati kontakte, rekla je. Bitno je da na projektima svi surađuju, bez obzira na stranačku pripadnost, a što se tiče vlade, pružamo im ruku za suradnju i pozivamo čelnike lokalne samouprave da radimo zajedno, rekla je premijerka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene