Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bez fleksibilizacije'

Milanović: Ide se u izmjenu Zakona o radu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada će u dogovoru sa sindikatima krenuti u izmjene Zakona o radu (ZOR), rekao je Milanović.

Vlada će ići na izmjenu u dijelu koji se odnosi na produženu primjenu kolektivnih ugovora, no neće ići na fleksibilizaciju koja bi dovela do toga da svaki radnik može završiti na ulici, izjavio je danas premijer Zoran Milanović.

ZOR treba raspraviti u jednoj točki, odredbi o produženoj primjeni pravnih pravila i nakon isteka kolektivnog ugovora, gdje su potrebne određene prilagodbe, no krenemo li ga stalno mijenjati na kraju više neće biti pravila niti sigurnosti za radnike, rekao je Milanović novinarima nakon Vladine sjednice.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Objava na Facebooku Oglasio se Milanović! "Mandat može dobiti..." Zoran MIlanović se nije oglasio nakon objave izbornih rezultata Komentar Saše Vejnovića Svi su nešto rekli, samo je On doma pred TV-om: "Gle kako je ovaj popušio izbore"

>> Začuđeni Milanović: E pa neće biti tako!

Sindikati, od kojih u zadnje vrijeme čujem vrlo racionalne tonove, svjesni su kako je neobično da kolektivni ugovor možete otkazati, ali kad istekne rok njegove primjene jedna strana može opstruirati i praktički onemogućiti njegovu izmjenu.

'Pretjerano labavljenje ZOR-a ne bi bilo dobro jer bi svaki radnik mogao završiti na ulici'

Stoga ćemo mijenjati rok primjene prava iz kolektivnih ugovora nakon njihova isteka, najavio je Milanović dodavši kako su i sindikati govorili da je moguće produljenje tog roka na šest mjeseci, a ne u nedogled.

Određene prilagodbe su potrebne jer je stanje u društvu teško. Oni koji imaju siguran posao i plaću moraju biti svjesni da rade i žive u društvu koje se bori za kreditni rejting i mora se dokazivati svaki dan.

No, pretjerano labavljenje ZOR-a ne bi bilo dobro jer bi na kraju svaki radnik mogao svakog trenutka završiti na ulici.

Poslodavac je uvijek jači i mora postojati civilizirana razina zaštite radnika, ne može se sve pravdati krizom i potrebom fleksibilizacije, naglasio je predsjednik Vlade. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene