Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O prehrambenoj industriji

Milanović: Hrvatski prehrambeni proizvodi su srednja klasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska industrija, posebno prehrambena, ima budućnost. Poručio je to premijer Milanović iz Mostara s gospodarskog foruma. Na najvećem regionalnom sajmu izlažu hrvatske tvrtke, ali i zemlje regije.

Hrvatska 1. srpnja ulazi u Europsku uniju, a izlazi iz CEFT-e, iz zemalja jugoistočne Europe gdje samo prehrambena industrija zaradi 6 od 10 kuna. Taj jugoistok Europe Hrvatskoj je, u ekonomskom smislu, strateški interes, baš kao i Europska unija.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović - 2 Objava na Facebooku Oglasio se Milanović! "Mandat može dobiti..."

Stoga, naravno da postoje strahovi, ponajprije prehrambene industrije, ali i svih ostalih industrija kada se govori o tome što će se dogoditi, hoće li se hrvatske tvrtke preseliti u Bosnu i Hercegovinu.

Premijer BiH gotovo pa poziva hrvatske tvrtke da u BiH otvaraju pogone. Sam premijer Milanović, ali i ministar Maras umiruju porukama tvrdeći kako se ništa preko noći neće dogoditi te kako ne vjeruju u bijeg hrvatski tvrtki u BiH.

>>
Milanović o bankrotu Hrvatske: 'A možda nas pogodi meteor'

S druge strane, prehrambena industrija strahuje kako će ona biti prva na udaru kada Hrvatska 1. srpnja uđe u Europsku uniju, ponajprije hrvatski proizvodi mogli bi u BiH, Srbiji i Crnoj Gori poskupjeti.

'Ja vjerujem u kvalitetu tih proizvoda i znam da su hrvatski, sada govorimo o prehrambenoj industriji, prehrambeni proizvodi, po mom sudu i ukusu, a mislim da sam prošao dosta svijeta, srednja klasa', kazao je Milanović.

Vjekoslav Bevanda, presjedavajući Vijeća ministara BiH kazao je kako je svjestan činjenice da će hrvatske firme, ukoliko oni ne budu konkurentni, ići u Srbiju i Crnu Goru. 'To je nemilosrdnost biznisa. Znači, sada je prava bitka tko će iz Srbije, Crne Gore ili Bosne odvojiti hrvatske tvrtke', kazao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene