Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S Hrvatima u Čileu

VIDEO Milanovićev pozdrav hrvatskim iseljenicima: Živjeli i Bog s vama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer i ministrica vanjskih poslova nalaze se u Čileu gdje su se sastali i s članovima hrvatske zajednice u toj zemlji.

Premijer Milanović Hrvatima u Čileu poručio je kako su u Hrvatskoj uvijek dobrodošli, ali i kako imaju sreću što u vrijeme krize nisu u našoj zemlji. 'Biti odsutan iz Hrvatske u vrijeme krize popriličan je luksuz. Dođite u Hrvatsku i kao turisti i kao poslovni ljudi', rekao je Milanović i zaključio pozdravom 'živjeli i Bog s vama', što je prilično netipično za njega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 20 godina samostalnosti I na obljetnici samostalnosti vlast poziva građane da zaokruže ZA Slika nije dostupna Kosor i Pusić zadovoljne Nacionalnim odborom Milanovićeva 'principijelna šutnja'

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i premijer Milanović u posjetu su Čileu gdje će premijer sudjelovati na summitu Europske unije (EU) i Zajednice država Latinske Amerike i Kariba (EU-CELAC).

Prisustvovali su i svečanoj večeri zajednice Hrvata u Čileu koje su oboje pozvali da dođu u Hrvatsku. 'Imamo ono što najbolje iz Hrvatske može izaći i u kreativnosti i znanosti i politici i poduzetništvu. Tako bih htjela da ljudi vide Hrvatsku u svijetu kao što vide hrvatsku zajednicu u Čileu. Koliko god ste važni za Čile važni ste i za Hrvatsku i znajte da vas čekamo. Dođite', poručila im je ministrica Vesna Pusić.

>> 'Želim da Hrvatska bude jedna od najboljih država za business u Europi!'

Ona je još jednom potvrdila kako se nazire alternativno rješenje u slučaju Ljubljanske banke. 'Hrvatske je spremna povući punomoć bankama za slučajeve pred sudom ako sa slovenskom stranom uspijemo dogovoriti aleternativno rješenje, po mom mišljenju blizu smog tog alternativnog rješenja', rekla je Pusić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene