35916
35916
35916
35916
35916

Milanović: 2011. postala referentna točka po pitanju ulaska u EU

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je komentirajući izjavu predsjednika Poljske Lecha Kaczynskog kako "nagađanja o datumu ulaska Hrvatske u Europsku uniju idu sve do 2011. godine", kazao kako je ta godina nažalost postala referentna točka mnogih relevantnih stručnjaka s područja vanjske politike.

 
 
 
 

"Moram priznati da nisam očekivao takvu izjavu predsjednika Kaczynskog koji je inače poznat po tome da je izravan. Čuli smo do sada i drukčija stajališta, ali nažalost on nije jedini koji je u posljednje vrijeme spomenuo 2011. godinu kao godinu ulaska Hrvatske u Europsku uniju", rekao je Milanović. Dodao je kako bi Hrvatska ove godine trebala otvoriti i zatvoriti sva poglavlja, no "s obzirom na način kako je započela godina u Hrvatskoj", biti optimist u ovom slučaju bilo bi doista neozbiljno.

Komentirajući odnos SDP-a i HNS-a u kontekstu HNS-ova traženja jednog potpredsjedničkog mjesta u Hrvatskom saboru, Zoran Milanović je kazao kako ne želi dizati nikakve tenzije, već da o tom pitanju treba otvoreno razgovarati.

"Cijenim Vesnu Pusić, no trenutni rezultati su takvi. Biti druga po snazi opozicijska stranka u parlamentu, što je argument HNS-a, zapravo nije nikakav argument", ustvrdio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović. On je još jednom podsjetio kako SDP ima 56 od ukupno sedamdesetak oporbenih zastupnika u Saboru u kojemu, kako je kazao, "HNS ima osam puta manje, odnosno sedam zastupnika".

"SDP uživa potporu ostatka oporbenih stranaka te smatra da je Sabor središnja adresa hrvatske demokracije. S druge strane, HNS može obnašati i druge časne i važne dužnosti u parlamentu", zaključio je Zoran Milanović.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se