Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeste li znali?

'Pravo na minimalnu naknadu do 2900 kuna imaju svi građani čiji prihodi nisu dovoljni za život'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na radionici "Gospodarski oporavak i socijalne politike: uloga shema vezanih uz minimalni dohodak", Opačić će predstaviti institut zajamčene minimalne naknade koji je na snazi od 1. siječnja ove godine

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić predvodi hrvatsko izaslanstvo na neformalnom sastanku Vijeća ministara za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravlje i pitanja potrošača, koji se u sklopu grčkoga predsjedanja Europskom unijom održava u Ateni 29. i 30. travnja. Na sastanku sudjeluje i ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić, priopćeno je u utorak iz Ministarstva socijalne politike i mladih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ČEKA SE PREDSJEDNIŠTVO SDP-a Opačić poručuje: "Ako će stranci biti bolje, neka me izbace" Slika nije dostupna Zbog narušavanja ugleda Zagrebački SDP odlučio i predlaže središnjici: Isključite Milanku Opačić i Miranda Mrsića iz stranke

'Banke spremne za pregovore ako se točno definiraju socijalno osjetljive skupine'

Na radionici "Gospodarski oporavak i socijalne politike: uloga shema vezanih uz minimalni dohodak", Opačić će predstaviti institut zajamčene minimalne naknade koji je na snazi od 1. siječnja ove godine, od kada se primjenjuje i novi Zakon o socijalnoj skrbi.

Pravo na zajamčenu minimalnu naknadu do 2900 kuna, koliko iznosi i najmanja minimalna bruto paća u Hrvatskoj, imaju svi građani čiji prihodi nisu dovoljni za život, a nemaju imovinu za prodaju ili najam.

Taj novi oblik socijalne naknade objedinio je dotadašnje naknade za pomoć za uzdržavanje iz nadležnosti Ministarstva socijalne politike i mladih, opskrbnine iz nadležnosti Ministarstva branitelja, te produženu novčanu naknadu za nezaposlenost iz nadležnosti Ministarstva rada i mirovinskog sustava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene