Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'The Economist' razljutio Banske dvore

Opačić o tekstu uglednog tjednika: 'To je uvredljivo za ovu Vladu!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugledni tjednik' The Economist' u posljednjem se broju bavio se stanjem u Hrvatskoj.

U svom komentaru ocjenjuju kako gospodarstvo stagnira, nezaposlenost raste, a mladi su zatrovani mržnjom. Gospodarstvo bi se, kažu, moglo prestati urušavati, nakon pet godina. Ali nezaposlenost je preko 20 posto, pa se rijetki čude što Hrvati gube vjeru u vodstvo i EU.

Pročitajte i ovo Nova objava Zorana Milanovića Videoporuka s Pantovčaka VIDEO Nova objava Zorana Milanovića: "Evo tko je AP..." Andrej Plenković "Druži se s kriminalcima" Vlada o Milanovićevim izjavama: "Novi pisani uradak patološkog lažljivca demonstrira obrazac ponašanja iskompleksiranog luzera"

'Premijer nije osoba koja bi nadahnula, ekonomija mu je dosadna, a odlukama zbunjuje i pristalice. Čelnik oporbe kojoj potpora pada zbog korupcije nepopularniji je čak i od premijera', piše The Economist.

The Economist: Milanović nije osoba koja bi nadahnula, njemu je ekonomija dosadna!

Britanski tjednik, koji ima utjecaj na svjetsko javno mnijenje, upozorava kako su na desnici Katolička Crkva, ogorčeni ratni veterani i mnogi mladi Hrvati konzervativniji od svojih roditelja. Predviđaju kako bi im nakon uspjeha referenduma protiv istospolnog braka u prosincu nove mete mogle biti pobačaj i službene oznake na ćirilici.

No, u Banskim dvorima tvrde - ovakav tekst uvredljiv je za Hrvatsku, a Vlada svu energiju troši, poručuje potpredsjednica Opačić, za saniranje proračunskog minusa.

'Ova Vlada je u dvije godine napravila puno više posla od dvije prethodne Vlade u osam godina, od toga da smo uveli red, neke stvari počeli u smislu reformi, neke smo već i završili. Nije uopće riječ o tome da smo nezainteresirani za bilo što. To je uvredljivo za ovu Vladu koja doista radi dvostrukim kapacitetima, u odnosu na sve prethodne koje su nas uvalile u ove probleme i koje deset godina ništa nisu radile

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene