Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki iskorak

Kujundžić: Petero djece na terapiji Spinrazom veliki je iskorak za malu Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u srijedu kako je u terapiju lijekom Spinraza dosad uključeno petero djece sa spinalnom mišićnom atrofijom, čime je napravljen veliki iskorak za Hrvatsku.

Vlada bi na sjednici u četvrtak trebala prihvatiti inicijativu Ministarstva o pokretanju aktivnosti za nabavu lijekova za rijetke i/ili teške bolesti koji nisu na listama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odluka HZZO-a Odlične vijesti za sve šećeraše: Nakon inicijative udruge, ukinuta doplata za važan lijek Lava Petrušić Priča je uspješno završena Predivna vijest! Ratnica Lava nastavlja s liječenjem u Hrvatskoj, odobrili joj lijek

"Sa Spinrazom stojimo puno bolje nego mnoge bogate europske zemlje. Mala, siromašna Hrvatska već je za nekoliko mjeseci od registracije lijeka u Europi krenula s terapijom kod pacijenata kod kojih, prema smjernicama, ima dokaza da im može koristiti", izjavio je Milan Kujundžić nakon potpisivanja ugovora s ministrom Federacije BiH u Ministarstvu zdravstva.

"Mala Hrvatska već sada je uključila petero djece, intenzivno se prate smjernice, bez obzira kako nam je teško to financijski pratiti. Hrvatska je i tu napravila veliki iskorak", ustvrdio je Kujundžić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene