449451
449451
449451
449451
449451

'ČAŠĆENJE' KOD FONTANA 'Ako sam ja Jimmy Fontana onda je Milanović Zoki Banana'

  • , 08.09.2016., 07:30
  • Autor:
  • komentara

Milan Bandić izjavio je da Zoran Milanović zavrjeđuje ime 'Zoki Banana'.

 
 
 
 
Reakcije na Bandića sa svih strana (Video: Dnevnik Nove TV)
Reakcije na Bandića sa svih strana (Video: Dnevnik Nove TV)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu navečer je u povodu završetka projekta izgradnje pet fontana na livadi uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice, uz fontane, priredio koncert, a s obzirom da sa svojom Koalicijom za premijera sudjeluje u parlamentarnim izborima osvrnuo se i na svoje umjetničko ime "Jimmy Fontana" koje mu je dao njegov protukandidat iz Narodne koalicije Zoran Milanović (SDP) te je on njega nazvao "Zoki Banana".

Zamoljen od novinara da objasni nadimak "Jimmy Fontana", što mu ga je dao Milanović, Bandić je rekao da to trebaju pitati one koji su mu ga nadjenuli, ali odmah i dometnuo kako je "zgodno".

"Zgodno je. Na primjer, kad bi mene pitali kako bih nazvao čovjeka koji je mene podario umjetničkim imenom 'Jimmy Fontana', ja bih ga nazvao 'Zoki Banana' jer kakvu je Hrvatsku ostavio nakon četiri godine Vlade, on zavrjeđuje ime 'Zoki Banana'", istaknuo je Bandić.

Na pitanje kako komentira primjedbe da je večerašnji događaj njegov predizborni skup od 30 milijuna kuna, Bandić je odgovorio da je sve što je on napravio u Zagrebu predizborno. "Ali, najbolje moji sugrađani znaju što je to", rekao je.

Na primjedbu da se za te novce moglo sagraditi barem pet vrtića, Bandić je uzvratio da vrtića ima dovoljno odnosno da ima 600 slobodnih mjesta u vrtićima.

Znači li to da mu nije problem što je novac građana potrošio na predizbornu kampanju, Bandić je odgovorio da on 16 i pol godina "troši na izbornu kampanju, ali na dobrobit ljudi". "Da ne znam slušati bilo i puls Zagrepčana ne bi mi podarili pet mandata. Poslije 11. rujna to ćemo raditi i u Hrvatskoj. Odrediti prioritete, ima novaca, i sa stručnim ljudima i kompetentnim okrenuti kotač hrvatske povijesti naprijed", poručio je Bandić.

Zašto Zagreb ima više novca od drugih?

"Daj Bog da je jedna vlada u Hrvatskoj u 21 godinu dobila dva mandata. Ja sam lijep i nisam glup, ali nisam dobio to ni na ljepotu ni na pamet, nego na trud 16 i pol godina, 16 sati dnevno, 16 i pol godina 365 dana", kazao je Bandić.

Upitan kako mu se sviđaju fontane, Bandić je odgovorio da to treba pitati njegove sugrađane. "Ako su oni zadovoljni i ja sam zadovoljan. Ali, ima i drugačijih mišljenja da sam trebao potrošiti za nešto drugo. Ali, mi u Zagrebu imamo novaca za sve. Znate zašto - zato što nam se proračun puni 13 posto više za prvih šest mjeseci nego prošle godine ili tri puta više od planiranog. Zamislite da se tako puni i proračun u Hrvatskoj. Ali, kada sutra u 13 sati budemo održali prvu sjednicu Vlade na kninskoj tvrđavi ništa više u Hrvatskoj neće biti nakon 11. rujna isto. Bit ćete mi svjedoci", poručio je Bandić.

"Ovo je Zagreb kakvog smo sanjali, očekivali i kakvog želimo. Ovo je istinska europska metropola. Znate tko može biti protiv - samo oni koji su tužni zašto oni to nisu napravili", ocijenio je Bandić.

Na primjedbu da odgajateljice u vrtićima čuvaju 30-ero umjesto 15-ero djece, Bandić je odgovorio da je standard u Zagrebu tri puta bolji nego bilo gdje u Hrvatskoj. "Ako već na ta vrata kucate, to kao da vam je Most sugerirao. A znate koliko je djece po teti u Metkoviću i Omišu - 20. A znate koliko je u Zagrebu - osam. Tako da vam isto ni taj argument ne ide u prilog", dodao je.

Prije koncerta gradonačelnik Bandić zahvalio je svojim sugrađankama i sugrađanima što su došli te na tom, kako je rekao, "velebnom djelu".

Zbog programa otvaranja zagrebačkih fontana kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, u srijedu, 7. rujna, za promet je, od 18 sati do 23 sata, bila zatvorena Ulica Hrvatske bratske zajednice od Ulice grada Vukovara do Slavonske avenije u oba smjera. Građani su bili upozoreni na moguće poteškoće u prometu, te zamoljeni za strpljenje i razumijevanje.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Prljavo kazalište&Mladen Bodalec, Ivana Kindl, te orkestar i solisti Kazališta Komedija pod ravnanjem Krešimira Batinića: Renata Sabljak, Sandra Bagarić, Vanda Winter, Đani Stipaničev, Ervin Baučić i Adalbert Turner Juci. Osim na glazbi naglasak je bio "i na igri vode i svjetlosti" jer su skladbe pratile svjetlosne projekcije povijesnih vizura Zagreba na fontanama te laserski show. (Hina)

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se