Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnik u akciji

FOTO Čitateljica nam poslala papir koji je primila od Bandića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prepreka Bandićevim planovima da izazove prijevremene izbore za gradonačelnika Zagreba mogao bi biti njegov povratak u istražni zatvor u Remetinec. Tamo bi ovaj put mogao ostati duže vrijeme.

Milan Bandić, nakon kratke pauze u Remetincu, definitivno 'opet jaše'. Sebe sada naziva 'gradonačelnikom u miru', kao da smo u nekakvom ratnom stanju, no tako on očito doživljava pripreme za nove izbore koji Zagrebu prema svemu sudeći slijede. Osim ako ipak nije mislio 'gradonačelnik u mirovanju', kakav mu je status već nekoliko mjeseci dok grad, zbog afere Agram u kojoj ga se tereti za zloporabu položaja i ovlasti i štetu od 20 milijuna kuna, vodi njegova zamjenica Sandra Švaljek.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili

USKOK: U slučaju Bandić nije bilo kalkulacija i određivanja tajminga

Ima li nepravilnosti u vašem gradu? Uočili ste da nešto nije kako treba biti? Fotografije ili video snimljenog možete nam poslati na moj.report@novatv.hr, a mi ćemo objaviti na našem portalu Dnevnik.hr. Bandić je osnovao udrugu Klub liste grupe birača Milana Bandića, do kraja ovog mjeseca najavio je da će se ona transformirati u stranku, a Zagrepčanima sada na kućne adrese masovno šalje pristupnicu za članstvo. U dopisu se građanima obraća imenom (Poštovana Slavica), a kako je dojavila čitateljica Dnevnik.hr-a (podaci poznati redakciji), poštar joj je prilikom uručivanja pošte još i naglasio kako je 'sadržaj jako bitan za egzistenciju i bolju budućnost u gradu Zagrebu'.

U pozivnici za priključenje njegovom Klubu, Bandić piše da je sada, kao 'gradonačelnik u miru' više nego ikada odlučan nastaviti raditi te da, zbog svih onih koji su mu dali povjerenje proteklih godina, osjeća veliku odgovornost da se bori i diže glavu protiv onih koji rade na tome da ga politički uspavaju i neutraliziraju.

USKOK predložio određivanje istražnog zatvora protiv Bandića i naplatu jamstva od 15 milijuna kuna

Njegova udruga, navodi, promiče razvoj demokratske kulture, ali najavljuje da će prerasti u stranku koja će se proširiti i izvan granica Zagreba, na nivo dijele države.

Ipak, prije parlamentarnih izbora, Bandić je najavio mogućnosti izbora za gradonačelnika u Zagrebu. Naime, kako mu je sud zabranio obavljanje gradonačelničke funkcije dok se ne ispita oko 150 svjedoka u slučaju Agram, a njegova zamjenica Švaljek, ukoliko se on ne vrati na dužnost do 2. lipnja, po zakonu i formalno preuzima grad do kraja mandata, dakle 2017. godine, logično je da će Bandić ići na ostavku.

Na novim izborima ponovno bi se pokušao domoći fotelje, no pitanje je bi li i tada, ukoliko se ne ispitaju USKOK-ovi svjedoci, mogao obavljati gradonačelničku funkciju. Osim toga, on je podnio i tužbu Ustavnom sudu kojom traži da mu se dopusti obavljanje dužnosti, a sada je pitanje koliko će sudu trebati da je riješi.

Prepreka Bandićevim planovima da izazove prijevremene izbore za gradonačelnika Zagreba mogao bi biti njegov povratak u istražni zatvor u Remetinec. Tamo bi ovaj put mogao ostati duže vrijeme.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene