Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osim za primatelje socijale

Milan Bandić: Voda u Zagrebu ipak skuplja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik je objasnio da će do poskupljenja doći zbog odluke Ministarstva poljoprivrede, a ne Grada Zagreba, koji će zaštititi najugroženiji sloj stanovništva.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u srijedu da će ipak doći do poskupljenja vode, ali ne odlukom Grada Zagreba i Vodoopskrbe i odvodnje nego odlukom resornog Ministarstva poljoprivrede, a ono što može Grad Zagreb napraviti to je da zaštiti najugroženiji sloj stanovništva - primatelje socijalne pomoći i njima nadoknadi to poskupljenje.

VIDEO Trošimo jednako vode, ali neki plaćaju dvostruko više!

Pročitajte i ovo Prazan novčanik, ilustracija spojene posude Novi udar na budžet građana, gotovo nitko ga neće moći izbjeći: "Usluge za kućanstva narasle su nam za 100 posto" Bez vode u Zagrebu: Ilustracija - 5 TAMNA STRANA METROPOLE U Zagrebu, gradu s najvećim prirezom u državi, još ima obitelji koje žive - bez vode: "Rekli su da nemaju novca..."

"Oni drugi nažalost morat će platiti tu kunu i pol po kubiku", rekao je Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

"Do poskupljenja vode je došlo, ali ne odlukom Vodoopskrbe i odvodnje i Gradske uprave nego, kuna i pol po kubiku, odlukom resornog Ministarstva. A ono što može napraviti Grad Zagreb, kao najsocijalniji grad u ovom dijelu Europe, jest da najugroženiji sloj stanovništva zaštiti i nadoknadi im to poskupljenje, onima koji su primatelji socijalne pomoći", rekao je Bandić.

Mjesečni računi za vodu u prosjeku VEĆI za 15 kuna!

Rekao je da Grad Zagreb ima cijenu vode u koju je ukalkulirao cijenu kubika vode sa svim sastavnicama tog kubika, od vađenja kubika vode do pipe koju otvorimo. "Jedini u Hrvatskoj imamo pročistač otpadnih voda, mehanički i biološki dio, utemeljen na najsuvremenijoj svjetskoj tehnologiji, i to košta. Ta cijena voda s odvodnjom i pročistačem je ispod dva eura za tisuću litara, dok primjerice dvije litre komercijalne vode košta isto toliko", rekao je.

Ustvrdio je da, uz Beč, Zagreb ima jednu od nakvalitetnijih voda u Europi.

Voda će, zbog Uredbe o visini naknade za korištenje voda, i u Zagrebu ipak poskupjeti iako je gradonačelnik Bandić nedavno novinarima izjavio da voda sigurno neće poskupjeti, a može se dogoditi i da pojeftini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene