449371
449371
449371
449371
449371

'Što bi dali da su na mome mjestu'

  • , 07.09.2016., 14:53
  • Autor:
  • komentara

Zagrebački gradonačelnik i kandidat za premijera koalicije "Za premijera" Milan Bandić izjavio je u srijedu, parafrazirajući riječi pjesme "Bijeloga dugmeta" "Što bi dao da si na mom mjestu", kako bi "relevantne stranke hrvatskoga bipoloarnog političkog sustava dale sve da su na njegovu mjestu" i ustvrdio kako je "to jedino imao SDP s njim na čelu".

 
 
 
 
Reakcije na Bandića sa svih strana (Video: Dnevnik Nove TV)
Reakcije na Bandića sa svih strana (Video: Dnevnik Nove TV)

Nakon što je sudjelovao na konferenciji za novinare u povodu otvaranja izložbe glasovitoga Alberta Giacomettija, Bandić je, na novinarsko traženje, prokomentirao kritike političkih protivnika da "zloupotrebljava funkciju gradonačelnika za izbornu kamapanju, te da je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ocijenio da je to pitanje za Etičko povjerenstvo".

Kratko je odgovorio: "Što im drugo preostaje - to je alibi za nemoćne". S tim u vezi je i postavio pitanje: "Je li Etičko povjernstvo reagiralo na gospodu Petrova i Orepića koji su u zaštićenu zonu Debeloga Brijega došli u blindiranim autima i tamo počeli kampanju?"

Kako je rekao, gradonačelnik može biti formalno na godišnjem odmoru, ali ne može prestati obnašati svoju dužnost do izbora novoga, kao što je slučaj i sa sadašnjom 'eksperimentalnom' tehničkom vladom.

"Razlika između mene i njih je što oni 'snube' ljude - gospodin Plenković peti put, a gospodin Milanović treći put, i neka se pogledaju u 'špigl' i neka pogledaju Hrvatsku koju su demografski, gospodarski, etički, moralno i politički opustošili. Oni su postali sami sebi svrha i interesna zajednica, a građani ove zemlje njima su sredstvo, a ne cilj, dok su meni moji sugrađani i građani Hrvatske cilj", istaknuo je.

Ustvrdio je kako je "zajednički posao HDZ-a i SDP-a da izaberu ustavne sudce, Hrvate izvan domovine svedu na nacionalne manjine, fingiraju sukob, a pripremaju veliku koaliciju kako bi i dalje mogli raditi ono što rade u posljednjih 20-ak godina".

"Relevantne stranke hrvatskoga bipolarnoga političkoga života 'sve bi dale da su na mome mjestu', dale bi vlast na državnoj razini jer je Zagreb pola Hrvatske", izjavio je Bandić.

Na primjedbu novinara kako ga kritiziraju da pred izbore u srijedu navečer otvara i fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice, Bandić je odgovorio kako je "pred izbore 17. put 'naštimao' i Hanžekovićev memorijal, a zašto su izbori drugi vikend u devetome mjesecu to pitajte njih". (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se