Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 10 posto

Božićna čestitka: Bandić reže plaće pročelnicima, savjetnicima i šefovima gradskih tvrtki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio je za 10 posto smanjiti plaću menadžmentu gradskih tvrtki, pročelnicima i njihovim savjetnicima te pomoćnicima u gradskim upravnim tijelima te rukovoditeljima ustanova čiji se osobni dohodak isplaćuje iz proračunskih sredstava.

Odluka je donesena "vodeći računa o socijalno-ekonomskim pokazateljima okruženja u kojem posluju trgovačka društva u vlasništvu Grada Zagreba i Gradska uprava Grada Zagreba", navodi se u priopćenju iz Ureda gradonačelnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače

Mjere i aktivnosti trebale bi rezultirati racionalizacijom troškova trgovačkih društava i rashoda gradskog proračuna u iznosu od 5%.

"Osim gospodarskih ciljeva, potrebno je naglasiti kako navedene mjere potiču i upućuju na društveno odgovorno djelovanje menadžmenta u javnom sektoru", poručuju iz Ureda.

Smanjenje se odnosi i na plaće koje će biti isplaćene za prosinac 2017.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene