448038
448038
448038
448038
448038

Milan Bandić na pitanja odgovarao ocjenama 1 ili 10 bez odstupanja

  • , 26.08.2016., 19:35
  • Autor:
  • komentara

Milan Bandić okupio je partnere i želi biti premijer. Jedini je sudionik izbora koji je na pitanja iz naše aplikacije Gdje sam 2016. odgovarao ocjenama 1 ili 10 bez odstupanja. Analiza njegovih, ali i odgovora njegovih partnera poput Čačićevih reformista otkriva moguće planove i teme oko kojih se razilaze.

 
 
 
 
Gdje sam 2016. - Analiza BM 365 (Video: Dnevnik Nove TV)
Gdje sam 2016. - Analiza BM 365 (Video: Dnevnik Nove TV)

DA ili NE! 0 ili 1, način je odgovaranja Milana Bandića kojim nije odstupio od svojeg uobičajenog nastupa i slanja poruka. Za njega postoji samo crno ili bijelo i nema kategorija odgovora koje su pokazale ostale stranke odgovarajući na pitanja u skladu s programskim smjernicama.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Prava istospolnih zajednica treba izjednačiti s pravima ostalih, poručuje Bandić.

Pobačaj je područje također ocijenjeno desetkom te je osobno pravo i izbor.

Prava branitelja ne bi definirao Ustavom, odgovara Bandić i tim se odgovorima ideološki svrstao na stranu svoje bivše stranke SDP-a.

Oko ćirilićnih natpisa u Vukovaru Bandić se složio s HDZ-om.

S postavljanjem ćirilićnih natpisa u Vukovaru, smatra, treba pričekati. Slaže se s tim njegov partner Ljubo Jurčić iz Novoga vala, ali ne i reformist Radimir Čačić koji ne bi odgađao postavljanje ćirilićnih natpisa u Vukovaru. (10/10/3)

S HDZ-om Bandić dijeli stav i oko gospodarskih tema.

Smanjivanje PDV-a u iduće dvije godine podržava gradonačelnik grada s najvišim prirezom. Slaže se i s obećanjem o 1000 eura za novorođene bebe.

Odskače Bandić u nekim stavovima od velikih stranaka.

Podjelu Hrvatske na pet regija potpuno podržava. Kao što misli da je potrebno ukinuti neke općine. Za razliku od SDP-a i HDZ-a, Bandić smatra da Hrvatska ne treba žuriti s ulaskom u Shengen.

Zanimljivo je kako gradonačelnik Zagreba koji u kampanji obećava oprost duga, besplatne udžbenike, pomoć potrebitima, odgovara na tvrdnju da prijevoz u školu za srednjoškolce mora biti svima besplatan, neovisno o imovinskom cenzusu. Ocjenom 1, kaže NE.

Pritom potpuno drugačije misli njegov partner reformist Radimir Čačić. (1/10)

Suprotno dvojac misli i o porezu na imovinu, Bandić smatra da ga ne treba uvoditi dok je Čačić za uvođenje poreza na imovinu.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se