Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavili rigorozne kazne

Bandić o kaznama: Ja nemam stranu mozga za kažnjavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rigorozne kazne, od čak 900 kuna, mogle bi sustići one koji se voze bez karte u ZET-ovim tramvajima. Prijedlog je i da se kažnjava one koji jedu, piju alkohol, ometaju vozača i uznemiravaju druge putnike.

Kazna za neplaćanje ZET-ovog prijevoza s 215 kuna raste na 600 kn, a nakon 8 dana neplaćanja na 900 kuna. 'Imam određene taktike – ili izađem iz tramvaja ili izađem na zadnja vrata i uđem na sljedeća kad kontrola prođe', kazao je Dorijan.

>> Nova strategija u ZET-u: Nagradnom igrom protiv švercanja

Slične su kazne i u drugim europskim zemljama. U Beču, primjerice, 750 kuna ili nakon 3 dana neplaćanja čak 1.140 kuna. Gradonačelnik nije za kazne. 'Ja nemam stranu mozga za kažnjavanje', kazao je Bandić. Gradonačelnik je predložio holdingu sniženje cijene prijevoza. U vozilu s 15 kuna na 12 kuna, a izvan vozola s 12 kuna na 10 kuna.

Pročitajte i ovo Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica Zastoj tramvaja Mreža je sanirana Prometni kolaps u centru Zagreba: "Je l' može proći neki dan, a da se ne dogodi zastoj?"

Kažnjavat će i one koji jedu, puše ili piju alkohol, onemoguće otvaranje ili zatvaranje vrata ili se zadrže u prednjem dijelu vozila, oštećuju vozilo, uznemiravaju druge putnike ili vozača.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene