Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Brinem za standard građana"

Bandićev predizborni manevar: "Plin u Zagrebu neće poskupjeti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plin u Zagrebu neće poskupjeti, najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"Zaključili smo da tu razliku pokrijemo smanjenjem naše marže i unutarnjom rezervom Holdinga", rekao je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, objavljući odluku da cijena plina u Zagrebu ostane ista

Pročitajte i ovo Bez vode u Zagrebu: Ilustracija - 5 TAMNA STRANA METROPOLE U Zagrebu, gradu s najvećim prirezom u državi, još ima obitelji koje žive - bez vode: "Rekli su da nemaju novca..." Opet krive zastave u Zagrebu? BANDIĆEVA OSTAVŠTINA Je li Tomašević smanjio broj zastava po Zagrebu: Novi gaf u metropoli, koliko to sve plaćamo?

Bandić je rekao da se ne radi o predizbornom potezu. "Reći ćete da je ovo zbog izbora, ali nije nego je to samo briga za zaštitu standarda građana", rekao je Bandić, dodajući da mu je cilj samo da građani javnu uslugu dobiju na vrijeme, da se cijene što manje korigiraju i da gradonačelnik sa što manje para napravi što više posla. 

Bandić je u uvodu u ovu objavu pobrojao i još neka pojeftinjenja u Zagrebu od 2013. godine, navodeći smanjenje cijene odvoza otpada, ZET-ovih karata, parkinga i cijenu opskrbe pitkom vodom. 

Cijene plina mijenjale su se 1. travnja, otkad je na snagu stupila nova Metodologija utvrđivanja iznosa tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom i zajamčenu opskrbu. Odluku o tome donijela je HERA (Hrvatska energetska regulatorna agencija) sredinom ožujka. Odluci su prethodili tjedni potpune konfuzije i nejasnih poruka građanima oko buduće cijene plina. 

I sami ministri javnosti su slali različite poruke iz kojih nije bilo potpuno jasno što će se događati s cijenom plina nakon 1. travnja. Čelnici vladajućih stranaka, HDZ-a i Mosta, pripisivali su si zasluge za to što cijena plina neće rasti, da bi se potom ispostavilo da će se ona ipak povećati

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene