Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4. lipnja

Bandić na sam praznik sazvao hitni sastanak s temom kupanja na Jarunu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sazvao je za četvrtak, 4. lipnja, u Gradskoj upravi operativni sastanak o temi kupališne sezone na Jarunu, nakon kojega, s tim u vezi, izvijestiti javnost o stanju i budućim koracima.

Na sastanku koji će početi u 11,30 sati bit će predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar, voditeljica Ustanove Upravljanje sportskim objektima Tamara Juzbašić te predstavnici mjerodavnih gradskih ureda i službi, priopćeno je u srijedu iz Ureda gradonačelnika.

Pročitajte i ovo Kruzer u Splitu Počela sezona U Splitu sve vrvi gostima: "Hoteli i privatni iznajmljivači vrlo su zadovoljni brojkama" Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji

Navodi se da je, na temelju Odluke Gradske skupštine o lokacijama za kupanje i o trajanju kupališne sezone, sezona kupanja na zagrebačkim jezerima počinje 7. lipnja i završava 15. rujna. Ističe da će se na Jarunu uzorkovanje kvalitete vode za kupanje tijekom sezone redovito obavljati svakih 15 dana, a prema programu, prvo će biti 9. lipnja. Dodaje se da je uzorkovanje obavljeno i ususret kupališnoj sezoni, 15. travnja kada je utvrđena izvrsna kakvoća vode na svim točkama uzorkovanja.

U priopćenju stoji da će Ured postupati u skladu s izjavom gradonačelnika Bandića sa sjednice Gradske skupštine, 2. lipnja, da će javnost o kvaliteti vode biti redovito obavještavana te da će biti napravljena još jedna analiza prije početka sezone.

Bandić: Zatražit ću od HZJZ dodatnu analizu vode u Jarunu

Ističe se da će se poduzeti kratkoročne i dugoročne mjere. Kratkoročne su nastavak čišćenja površine jezera i uzorkovanja vode te po nalogu gradonačelnika i provjera izvedenog kanalizacijskog sustava objekata smještenih na jezeru Jarun, a kao dugoročnu mjeru, Bandić je za iduću godinu najavio nabavu stroja za odmuljivanje.

Bandić je u srijedu najavio da će zatražiti dodatnu analizu vode na Jarunu, na Malom jezeru i Otoku Univerzijade koji nemaju mikrobiološki ispravnu vodu, te poručio da će s jarunskom vodom biti sve u redu, te da će se, nakon što dobije rezultate analize, idući tjedan na Jarunu obratiti građanima.

Pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum upozorila je u utorak na sjednici zagrebačke Gradske skupštine da Malo jezero i Otok Univerzijade nemaju mikrobiološki ispravnu vodu, pa bi građanima bilo štetno za zdravlje da se kupaju. Gradski ured preporučuje građanima da se ne kupaju na Malom jezeru i Otoku Univerzijade tijekom cijele sezone kupanja, ali se mogu slobodno kupati na ostalim lokacijama na Jarunu - na Velikom jezeru, Otoku veslača i Otoku Trešnjevka, kao i na Bundeku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene