Obavijesti Video Pretražite Navigacija
833 obitelji

Bandić: Besplatni udžbenici za srednjoškolce iz obitelji s troje i više djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Bandić rekao je da će Zagreb besplatne srednjoškolske udžbenike darovati obiteljima s troje i više djece.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da će na njegov prijedlog Grad Zagreb od iduće godine besplatne udžbenike za srednju škole darovati svim obiteljima s troje i više djece.

Pročitajte i ovo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza!

'Uvertira u besplatne udžbenike za srednju školu za sve, neka bude ova poruka da ćemo za iduću godinu osigurati sredstva u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport za 833 obitelji s troje i više djece', rekao je Bandić.

Dodao je da ovo nije samo prilog demografskoj obnovi i populacijskoj mjeri već i zahvala onima koji se u ovo vrijeme odluče za troje i više djece.

Gradonačelnik Bandić to je najavio u palači Dverce gdje je primio dvije obitelji s mnogo djece - romsku obitelj Zahirović koja sa 12-ero djece živi u naselju Sopnica Jelkovec, u stanu dobivenom na korištenje od Grada te obitelj hrvatskog vojnog invalida Ivice Vrdoljaka, koja ima 11-ero djece.

Počinju pregovori o rezanju plaća i broja zaposlenih u Gradu Zagrebu

'Danas smo ovdje primili dvije najuzornije obitelji, istinski ponos ovoga grada. Moj je prijedlog da im kažemo hvala i uputimo poruku svima onima u Zagrebu s troje i više djece da ćemo im omogućiti besplatne udžbenike za srednju školu, a grad Zagreb već osigurava besplatne udžbenike za osnovnu školu', izjavio je Bandić.

Najavio je da će 2. siječnja održati konferenciju za novinare gdje će najaviti smanjenje najma svih gradskih stanova i poslovnih prostora za 25 posto. Na prijemu u palači Dverce gradonačelniku je zahvalila Mirsada Zahirović, majka 12-ero djece. Gradonačelnik Bandić je tim obiteljima poručio da su oni 'istinski ponos Hrvatske' i 'istinski heroji' u vrijeme apatije i beznađa.

Bandić je rekao da je u 2013. u Zagrebu 2.798 obitelji imalo jedno dijete, dvoje djece 2.227 obitelji, treće dijete 833 obitelji, četvrto 225 obitelji, peto 62 obitelji, šesto 22 obitelji, sedmo 10 obitelji, osmo osam obitelji, deveto jedna obitelj, deseto dvije obitelji, 11. dijete dvije obitelji, a 12. jedna obitelj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene