Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zmajlović:

'Prije radova na istraživanju nafte u Jadranu potrebna je procjena utjecaja na okoliš'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sada se tek radi o istraživanju nafte i ono što je potrebno prije samog tog postupka odraditi to je procjena utjecaja na okoliš koja definira i identificira određene rizike, rekao je ministar.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović izjavio je kako je prije bilo kakvih radova na istraživanju nafte u hrvatskome dijelu Jadranskoga mora potrebno obaviti postupak procjene utjecaja na okoliš i vidjeti ima li rizika.

Pročitajte i ovo Vojska Venezuela Nova karta Sprema se novi rat! Vojske su već na granici, spominje se sveto tlo, a sve je počelo jednim otkrićem Slika nije dostupna Energetska sigurnost Evo koji je stvarni značaj novih nalazišta nafte u Hrvatskoj

'Sada se tek radi o istraživanju nafte i ono što je potrebno prije samog tog postupka odraditi to je procjena utjecaja na okoliš koja definira i identificira određene rizike', rekao je ministar Zmajlović odgovarajući u utorak u Splitu na pitanje novinara kakvo je njegovo stajalište o bušotinama nafte u Jadranu.

Vađenje nafte i plina u Jadranu: Šteta za turizam ili dobra zarada?

'Prije bilo kakvog zahvata ili bilo kakvih radova na istraživanju potrebno je, kako je to propisano, provesti postupak procjene utjecaja na okoliš i onda Ministarstvo zaštite okoliša i prirode definira mjere i uvjete pod kojima se određeni poslovi mogu raditi', dodao je ministar Zmajlović.

Na novinarsko pitanje je li kasno za takav postupak procjene, ministar je odgovorio kako nije.

Nije kasno zato što ni do kakvih zahvata još nije došlo, dodao je.

Zmajlovićev poziv građanima Dalmacije

Ministar Zmajlović sudjelovao je u Splitu na radionici na kojom se raspravljalo o mogućnostima sufinanciranja projekata energetske obnove objekata.

Zmajlović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Mueller pozvali su građane Dalmacije da iskoriste poticaje za subvencioniranje programa energetske obnove objekata, pri čemu će najveće subvencije od 80 posto dobiti objekti na udaljenim otocima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene