457027
457027
457027
457027
457027

BILI NA METAR OD EU Migranti se povukli s granice i čekaju vlak za Beograd u Šidu

Na državnoj granici kod Tovarnika nema nikavih problema te nisu zabilježeni pokušaji ilegalnih prelazaka u Hrvatsku, potvrdio je u ponedjeljak glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović.

 
 
 
 
Anita Martinović iz Šida (Video: Dnevnik Nove TV)
Anita Martinović iz Šida (Video: Dnevnik Nove TV)

17:39 "Granica je u potpunosti sigurna i promet se preko graničnog prijalaza Tovarnik odvija normalno. Kada je riječ o skupini migranata koja želi ući u Hrvatsku, nismo imali pokušaja ilegalnih prelazaka", kazao je Džigumović i dodao kako je granica sigurna, što je u nedjelju navečer novinarima u Tovarniku potvrdio i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Orepić je tada izjavio da će, u slučaju pokušaja ileglnog ulaska u Hrvatsku, migranti biti vraćeni u Srbiju.

17:01 Reporterka Nove TV Anita Martinović izvjestila je s graničnog prijelaza u Tovarniku da su se migranti, koji su ranije pokušali prijeći granicu Hrvatske sa Srbijom, povukli na željeznički kolodvor u Šidu te da tamo čekaju vlak kako bi se vratili u Beograd.

Stotinjak migranata uglavnom iz Afganistana i Pakistana noć je provelo na otvorenom, na srbijansko-hrvatskoj granici, svega nekoliko metara od graničnog prijelaza Šid.

Podsjetimo, migranti su odbili smještaj u prihvatnim centrima u Srbiji i pješice krenuli u protestni marš nadajući se prelasku u Hrvatsku i nastavku putovanja u druge europske zemlje.

"Iz Pakistana sam. Došao sam do granice i želim da se granica otvori. Došao sam sinoć i spavao sam ovdje", kazao je Nadinhan, migrant iz Pakistana, a njegov sunarodnjak Habib dodao je: "Nemamo ni hrane ni vode. Sinoć kada je hrana došla policajci su rekli da nam ne daju hranu".

 

Oko 14 sati migranti su probili barikadu koju je postavila srpska policija i pokušali prijeći granicu, ali u tome nisu uspjeli, jer ih je na ničijoj zemlji, u kukuruzištu, uhvatila srpska policija i vratila u ograđeni prostor.

Po zadnjim informacijama, nakon što su neko vrijeme bili ondje, odjednom su se uputili ponovno preko kukuruzišta, ali u suprotnom smjeru, prema željezničkoj stanici u Šidu, odakle bi, kako su kazali, trebali vlakom otići natrag u Beograd. Za njima ide i srpska policija, koja ih prati do stanice.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se