Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPRIJEČILA IH POLICIJA

BILI NA METAR OD EU Migranti se povukli s granice i čekaju vlak za Beograd u Šidu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na državnoj granici kod Tovarnika nema nikavih problema te nisu zabilježeni pokušaji ilegalnih prelazaka u Hrvatsku, potvrdio je u ponedjeljak glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović.

17:39 "Granica je u potpunosti sigurna i promet se preko graničnog prijalaza Tovarnik odvija normalno. Kada je riječ o skupini migranata koja želi ući u Hrvatsku, nismo imali pokušaja ilegalnih prelazaka", kazao je Džigumović i dodao kako je granica sigurna, što je u nedjelju navečer novinarima u Tovarniku potvrdio i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Uzimao po 200 € Uhićen granični policajac: Pomagao pri ulasku u šengenski prostor, dosjetio se nove metode Granični prijelaz Eagle Pass - 2 kriza u Americi Slijedi li kaos na granici? Konvoj kamiona sve bliže, organizatori najavljuju dolazak tisuće vozila

Orepić je tada izjavio da će, u slučaju pokušaja ileglnog ulaska u Hrvatsku, migranti biti vraćeni u Srbiju.

17:01 Reporterka Nove TV Anita Martinović izvjestila je s graničnog prijelaza u Tovarniku da su se migranti, koji su ranije pokušali prijeći granicu Hrvatske sa Srbijom, povukli na željeznički kolodvor u Šidu te da tamo čekaju vlak kako bi se vratili u Beograd.

Stotinjak migranata uglavnom iz Afganistana i Pakistana noć je provelo na otvorenom, na srbijansko-hrvatskoj granici, svega nekoliko metara od graničnog prijelaza Šid.

Podsjetimo, migranti su odbili smještaj u prihvatnim centrima u Srbiji i pješice krenuli u protestni marš nadajući se prelasku u Hrvatsku i nastavku putovanja u druge europske zemlje.

"Iz Pakistana sam. Došao sam do granice i želim da se granica otvori. Došao sam sinoć i spavao sam ovdje", kazao je Nadinhan, migrant iz Pakistana, a njegov sunarodnjak Habib dodao je: "Nemamo ni hrane ni vode. Sinoć kada je hrana došla policajci su rekli da nam ne daju hranu".

 

Oko 14 sati migranti su probili barikadu koju je postavila srpska policija i pokušali prijeći granicu, ali u tome nisu uspjeli, jer ih je na ničijoj zemlji, u kukuruzištu, uhvatila srpska policija i vratila u ograđeni prostor.

Po zadnjim informacijama, nakon što su neko vrijeme bili ondje, odjednom su se uputili ponovno preko kukuruzišta, ali u suprotnom smjeru, prema željezničkoj stanici u Šidu, odakle bi, kako su kazali, trebali vlakom otići natrag u Beograd. Za njima ide i srpska policija, koja ih prati do stanice.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene