Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branko Grčić:

'Mi smo Vlada koja čupa iz krize i imamo sve bolje i bolje rezultate'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predizborno je vrijeme, razumijem kritiziranje oporbe, ali od poslodavaca kao partnera Vlade očekujem veću ozbiljnost, poručio je Grčić.

Nakon što je HUP strankama poslao 16 pitanja koja se odnose na uvjete poslovanja poduzetnika i unapređenje poslovne klime, potpredsjednik Vlade Branko Grčić sazvao je konferenciju za medije na kojoj je pobrojao što je sve Vlada učinila, javlja 24sata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Hrvatska je na začelju EU' HDZ: 'Grčić ili stvarno ne razumije EU proračun, ili namjerno obmanjuje javnost' Slika nije dostupna Lalovčev odgovor HUP-u: 'U jednom dijelu se slažem i prihvaćam jedan dio odgovornosti zato što neke stvari nismo brže radili'

'Predizborno je vrijeme, razumijem kritiziranje oporbe, ali od poslodavaca kao partnera Vlade očekujem veću ozbiljnost. Trebali su reći što je dobro napravljeno, a što bi još trebalo napraviti', rekao je Grčić te dodao kako je Europska komisija rekla da smo osma zemlja po provođenju reformi, te poručila što još treba napraviti. To je, kaže, pristup koji cijeni.

'U jednom dijelu se slažem i prihvaćam jedan dio odgovornosti zato što neke stvari nismo brže radili'

'U gornjem smo domu Europskih zemalja po provođenju reformi. Ušli smo u mandat u dubokoj ekonomskoj krizi. Mi smo Vlada koja čupa iz krize i imamo sve bolje i bolje rezultate. Na tome ćemo tražiti povjerenje građana', rekao je.

Nabrajajući poteze koji su obavljeni, podsjetio je da će do kraja godine sretati 300 milijuna kuna parafiskalnih nameta, dok su 410 milijuna već srezali. Također, olakšanje poduzetnicima će, obećao je, sljedeće godine iznositi milijardu kuna.

Grčić je, među ostalim, podsjetio i da je broj neriješenih predmeta u pravosuđu pao s 800.000 na 600.000, a kraće su i liste čekaja u zdravstvu.

'Sve su to potezi koji će na kraju donijeti gospodarski rast. U petak očekujemo da će biti objavljeno da je gospodarstvo raslo i u prvom tromjesečju i time ćemo formalno izaći iz recesije', poručio je potpredsjednik Vlade koji očekuje rast od 0,3 posto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene