Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrošnja u fiksnoj telefoniji

Metronet: Vlada može uštedjeti nekoliko stotina milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je premijerka Jadranka Kosor najavila uštede u državnoj potrošnji za fiksnu telefoniju od 30 milijuna kuna, manji igrači na telekom-tržištu poručuju da te uštede mogu biti mnogo veće.

Iz Metroneta kažu da oni svoje usluge državi nude po znatno povoljnijim cijenama od onih koje ona danas plaća.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Vladin plan štednje - 2 lavina reakcija Slijede li otkazi zbog novih mjera štednje? "Nedostaje nam pojašnjenje"

'Na temelju naših analiza i procjena mi vjerujemo da bi u javnom sektoru koji uključuje sve institucije ministarstva pa i tvrtke u većinskom državnom vlasništvu te uštede mogle iznositi nekoliko stotina milijuna kuna', rekao je Željko Lukač, predsjednik Uprave Metroneta.

Lukač pokazuje računicu za tri državne tvrtke kojima već daju uslugu. Samo kroz ta tri ugovora ušteda države je bila 15 miliijuna kuna. Iz HT-a koji uslužuje većinu državnih institucija objašnjavaju da je razlog njihove dominacije kvaliteta usluge. 'Ako postoji Povjerenstvo ako postoje ponude i zatvoreni postupak natječaja pa što tu treba dodati i napor je tu koji ulažemo u investiranju i u razvoju hrvatskog telekomunikacijskog tržišta, vidite svi što radimo', rekao je Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave T-HT-a.

Sve ponude idu kroz središnji Vladin Ured za javnu nabavu. Iz Metroneta kažu da su taj ured u strudenom prošle godine obavijestili o mogućim uštedama koje nude. Iz Vladinog središnjeg Ureda za javnu nabavu nisu htjeli komentirati postojanje povoljnijih ponuda. Tek su poručili da se o postotku ušteda ne može govoriti dok se ne provede novi postupak javne nabave.

Ured će uskoro objaviti prvi objedinjeni javni natječaj za fiksnu telefoniju, a glavni kriterij bi trebala biti cijena. Javnost, kojoj taj Ured i u služi, će taj natječaj pomno pratiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene