Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tresu se fotelje

Premijerka bi mogla idući tjedan pomesti HAC

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Upravi Hrvatskih autocesta fotelje se sve jače tresu. Metla premijerke već sljedeći tjedan mogla bi pomesti vrh državne kompanije, jednog od najvećih potrošača državnog novca.

Kako doznajemo i rezultati interne kontrole koje je zatražio resorni ministar Božidar Kalmeta do srijede stižu na njegov stol. Iz usta resornog ministra Kalmete ni riječi o situaciju u Hrvatskim autocestama. Pospremanja se zato prihvatila predsjednica Vlade. 'Tamo gdje bude potrebe da nešto mijenjamo, mijenjat ćemo, a tamo gdje ne bude, nećemo mijenjati', rekla je Kosor. Na pitanje je li HAC taj gdje treba mijenjati, premijerka odgovara: 'Sve ćete čuti i vidjeti kad donesemo odluku.'

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Često prozivani ministar Povezivalo ga se s više afera, ali ostajao je neokrznut na visokoj poziciji Slika nije dostupna Tema dana Vjerujete li da mjerodavni nisu ništa znali?

>> Radnika prijavili DORH-u zbog nedolaska na posao

Tko će nastaviti mirno spavati?

Da nema afera, Kosor očito nije povjerovala. Uskokov pokajnik za Novu TV potvrdio je da u HAC-u postoji korupcija pri zapošljavanju. Državno odvjetništvo i policija istražuju i fiktivna zapošljavanja poput slučaja Pocrnić, nabavu skupocjenih automobila članovima Uprave te višestruko preplaćeno bojenje tunela braći Žužul. I rezultati interne istrage o tome, koju je zatražio Kalmeta, prema izvorima unutar HAC-a, na ministrovom stolu bit će do srijede. Što u njima stoji, Uprava danas nije htjela komentirati. Tko će nastaviti mirno spavati, a koga čekaju nemirni snovi, Kosor bi trebala odlučiti već na idućoj sjednici Vlade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene