Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijega nema na vidiku

Meteoropati čuvajte se! Vrhunac južine tek stiže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojska se prije godinu dana u Slunju borila sa snijegom. Probijali su se do naseljenih područja kako bi mještani dobili lijekove i hranu. Zagreb je tada, po količini snijega, oborio rekord iz 19. stoljeća. Ove godine u cijeloj zemlji potpuno drugačija situacija. Toplo vrijeme, a snijega ni na vidiku.

U petak je u Zagrebu izmjereno čak 16 stupnjeva. Zanimljivo je to jer smo prošle godine u ovo vrijeme mjerili debele temperaturne minuse. No, iako se možda čini, to nije zagrebački rekord. Toplije je bilo prije sedam godina. Te zime temperatura usred siječnja porasla je do 22 stupnja!

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

ČUVAJTE se južine! Neuobičajene temperature još će potrajati

No, i ovakvo toplo vrijeme stvara velike probleme za zdravlje. Mnogi su mi rekli da ih manta, da su pospani, ili da ne mogu spavati. Južina na kontinentu, a jugo na obali podiglo je valove.

Južina je kod neki uzrokovala aktiviranje starih boljki dok druge muče promjene u raspoloženju. Južina najviše muči starije, visokoobrazovane i žene. A najbolji lijek protiv južine i njezinih simptoma je boravak na svježem zraku.

Vrhunac južine očekuje se upravo ovaj vikend, a temperature će porasti i koji stupanj više. Sve dok traje ovo neobično toplo vrijeme, valja podsjetiti kronične bolesnike kako je jako važno da se pridržavaju savjeta liječnika i ne prestaju s terapijama.

No, oni koji ne moraju, tablete neka ne piju. Stručnjaci kažu da je najbolji savjet za meteoropatime - součiti se s neprijateljem. Dane južine zato provedite na otvorenom.

Prognoza za naredna tri dana

Malo hladnije vrijeme čeka nas idući tjedan - ako se to može reći za temperature od 8, 9 stupnjeva usred zime! Osim toga, i dalje uglavnom sunčano i suho.

Na Jadranu dosta lošije s jakom i obilnom kišom, možda i grmljavinom pogotovo u nedjelju i ponedjeljak. Olujno jugo idući tjedan ipak slabi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene