Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

OPREZ Meteoalarm u crvenom: Stižu oluje, zahladnjenje čak i snijeg!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promjena vremena trebala bi nastupiti žestoko i brzo, a niske temperature zadržat će se danima.

U noći pred nama očekuje se znatno pogoršanje vremena. Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda je zbog jakog, olujnog i na udare moguće orkanskog vjetra izdao crveno, izuzetno opasno upozorenje za središnju, sjeveroistočnu i sjeverozapadnu Hrvatsku te sjeverni Jadran.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Udari bi mogli biti i do 120 kilometara na sat. Jakog i olujnog vjetra može biti i drugdje u zemlji. Mjestimice može biti jačeg nevremena i obilnije kiše.

Temperatura će pasti za više od 10 stupnjeva, a zadržat će se narednih dana.

Pripremite se!

Pred nama je noć u kojoj se očekuju pljuskovi i grmljavina pa i jače nevrijeme pri čemu mjestimice može biti i obilnije kiše. Prvo u kopnenom području te na sjevernom Jadranu. U gorju može biti i snijega. Zapuhat će jak vjetar sa sjevera, na udare ponegdje i olujne jakosti.

Na Jadranu u noći prvo jugo i jugozapadnjak, zatim sjeverozapadnjak, a od jutra jaka i olujna i bura. Prvo na sjevernom dijelu, a zatim će se širiti i na ostatak Jadrana. Ovo pogoršanje većim dijelom će trajati kroz noć, jutro i prijepodne. Pri tom valja istaknuti kako će jutro u unutrašnjosti biti topliji dio dana uz temperaturu između 12 i 15 stupnjeva, a poslijepodne bi se vrijednosti mogle spustiti na samo 7 ili u najboljem slučaju ostati 12 stupnjeva. Na Jadranu se ujutro očekuje od 13 do 18.

Od sredine dana već nam predstoji razvedravanje, vjetar će oslabjeti, no niske temperature će se zadržati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene